Beskrivelser og opplevelser med Puli

Beskrivelse av Puli

Puli er en unik og sjarmerende hunderase som har sin opprinnelse i Ungarn. Denne rasen er kjent for sin tette, krusete og værbestandige pels som gir den et karakteristisk utseende.

Puli har en middels stor kropp med en muskuløs og smidig bygning. Hodet er proporsjonalt stort i forhold til kroppen, med et bredt kranium og en kort snute. Ørene er hengende og dekket av den karakteristiske pelsen.

Puli er en intelligent og aktiv hund som krever mye trening og stimulering. Den har en naturlig vaktinstinkt og er derfor en god vakthund. Puli er også en veldig lojal og kjærlig følgesvenn som trives godt i familien sin.

Selv om Puli kan være litt sta og krevende å trene, er det en veldig lydig og dedikert hund når den blir trent riktig. Den trives best i et hjem med et aktivt og engasjert eier som kan gi den den oppmerksomheten og treningen den trenger for å trives og utvikle seg.

Alt i alt er Puli en unik og sjarmerende hunderase som kan være en fantastisk følgesvenn for de som er villige til å investere tid og krefter i å gi den den omsorgen og oppmerksomheten den fortjener.

Bilder av Puli

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Puli, nr 8612. Bilde av Puli, nr 378. Bilde av Puli, nr 373. Bilde av Puli, nr 381. Bilde av Puli, nr 377. Bilde av Puli, nr 376. Bilde av Puli, nr 379. Bilde av Puli, nr 369. Bilde av Puli, nr 375. Bilde av Puli, nr 370. Bilde av Puli, nr 382. Bilde av Puli, nr 380. Bilde av Puli, nr 372. Bilde av Puli, nr 371.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Puli, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Puli kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Puli:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 055

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13-15kg
Tispe: 10-13kg

Høyde (cm):

Hann: 39-45cm
Tispe: 36-42cm

Farge(r):

Perlehvit, svart, grånyanser, fako med svart maske

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Tovet

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel