Beskrivelser og opplevelser med Italiensk Mynde

Beskrivelse av Italiensk Mynde

Italiensk Mynde er en liten hunderase som har sin opprinnelse fra Italia. Den er også kjent som "Piccolo Levriero Italiano" på italiensk, som betyr "liten italiensk mynde". Rasen er svært elegant med en slank og muskuløs kropp, lange og tynne ben, og et smalt hode med store øyne og lange ører som står oppreist.

Italiensk Mynde har en kort og glatt pels som kan komme i en rekke forskjellige farger, inkludert sort, brun, beige og blå. Rasen krever minimalt med pelsstell og røyter lite.

Italiensk Mynde er kjent for å være en livlig, kjærlig og hengiven hunderase som elsker å være sammen med menneskene sine. Den er veldig sosial og trives godt i selskap med både mennesker og andre hunder.

Som en aktiv rase, trenger Italiensk Mynde daglig mosjon, men det er en liten rase som er godt egnet til leilighetsliv. De er også intelligent og lærevillige, noe som gjør dem til gode kandidater for lydighetstrening og andre typer hundesporter.

Italiensk Mynde er en svært vakker og sjarmerende hunderase som er elsket av mange mennesker rundt om i verden.

Bilder av Italiensk-Mynde

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8282. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3132. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8281. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8292. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8280. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3134. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3136. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8284. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3137. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3133. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8286. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3135. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8279. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8285. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8287. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3138. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3140. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8290. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8288. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8289. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 8283. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 3139.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Italiensk-Mynde, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Italiensk-Mynde kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Italiensk-Mynde:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 200

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: maks 5kg
Tispe: maks 5kg

Høyde (cm):

Hann: 32-38cm
Tispe: 32-38cm

Farge(r):

Ensfarget sort; grå; skifergrå; gul (isabella) i alle nyanser. Hvitt tillatt kun på bryst og poter.

Pelslengde:

Kort

Pels:

Kort og fin over hele kroppen uten antydning til frynser eller beheng.

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel