Beskrivelser og opplevelser med Portugisisk Gjeterhund

Beskrivelse av Portugisisk Gjeterhund

Portugisisk gjeterhund, også kjent som Cão da Serra de Aires, er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Portugal. Denne rasen har vært brukt som gjeterhund i mange århundrer, og den har også blitt brukt til å beskytte husdyr og eiendom.

Portugisisk gjeterhund har en lang og tett pels som kommer i forskjellige farger, inkludert brun, sort, grå og gul. Den har også karakteristiske ører som er hengende og trekantede. Rasen er kjent for å være en intelligent og aktiv hund, og den krever mye trening og mosjon for å trives.

Disse hundene er også kjent for å være lojale og hengivne mot sin familie, og de kan være beskyttende overfor dem. De kan også være reserverte overfor fremmede, men med riktig trening og sosialisering kan de være vennlige og imøtekommende mot alle.

Som med alle hunderaser er det viktig å gjøre grundig research før du bestemmer deg for å adoptere en Portugisisk gjeterhund. Dette inkluderer å lære om rasens helseproblemer, vedlikeholdskrav og temperament for å sikre at den passer til livsstilen din og kan få den omsorgen den trenger.

Bilder av Portugisisk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1185. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 365. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1189. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1192. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1190. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1186. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1188. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1187. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 366. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 368. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 364. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1191. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 1184. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 367.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Portugisisk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Portugisisk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Portugisisk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 093

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 12-17kg
Tispe: 14-18kg

Høyde (cm):

Hann: 45-55cm
Tispe: 42-52cm

Farge(r):

Gul, kastanjebrun, fawn eller ulvegrå

Pelslengde:

Lang

Pels:

Rett eller lett bølget,middelsgrov u/underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

ja

Aktivitet:

Mye