Beskrivelser og opplevelser med Shih Tzu

Beskrivelse av Shih Tzu

Shih Tzu er en hunderase som kommer opprinnelig fra Kina og er kjent for sitt lange, myke og silkeaktige pels. De er små hunder, vanligvis veier mellom 4 og 7 kilo og har en høyde på rundt 20-28 centimeter.

Shih Tzu er kjent for å være en veldig hengiven og lojal følgesvenn, og de trives godt med menneskelig kontakt og oppmerksomhet. De er veldig intelligente og kan være lette å trene hvis du er tålmodig og konsekvent.

Shih Tzu-hunder er også kjent for å være gode selskapsdyr, spesielt for eldre mennesker eller de som bor i leiligheter eller mindre hjem. De er ikke like aktive som noen av de større hundene, men de vil fortsatt kreve daglige turer og lek for å holde seg sunne og glade.

Til tross for at de er små hunder, har Shih Tzu en stor personlighet og kan være overraskende dristige. De liker å være midtpunktet i oppmerksomheten, og noen kan bli bjeffete hvis de føler at de ikke får nok oppmerksomhet.

Shih Tzu-hunder har også en tendens til å være sunne og har en gjennomsnittlig levetid på rundt 10-16 år. De krever imidlertid regelmessig pelsstell og kan være utsatt for noen helseproblemer, inkludert pusteproblemer, øreinfeksjoner og tannproblemer.

Bilder av Shih-Tzu

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Shih-Tzu, nr 3992. Bilde av Shih-Tzu, nr 8342. Bilde av Shih-Tzu, nr 8341. Bilde av Shih-Tzu, nr 8340. Bilde av Shih-Tzu, nr 8336. Bilde av Shih-Tzu, nr 3994. Bilde av Shih-Tzu, nr 3987. Bilde av Shih-Tzu, nr 3993. Bilde av Shih-Tzu, nr 3989. Bilde av Shih-Tzu, nr 3997. Bilde av Shih-Tzu, nr 3996. Bilde av Shih-Tzu, nr 8339. Bilde av Shih-Tzu, nr 3991. Bilde av Shih-Tzu, nr 3990. Bilde av Shih-Tzu, nr 8337. Bilde av Shih-Tzu, nr 3995.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Shih-Tzu, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Shih-Tzu kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Shih-Tzu:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 208

Størrelse:

liten

Vekt (kg):

Hann: 4,5-7kg
Tispe: 4,5-7kg

Høyde (cm):

Hann: 26cm
Tispe: 26cm

Farge(r):

Alle er tillatt

Pelslengde:

Lang

Pels:

Glatt med underhår

Pelsstell:

Svært mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite