Beskrivelser og opplevelser med Pekingeser

Beskrivelse av Pekingeser

Pekingeseren er en liten og vakker hunderase med opprinnelse fra Kina. Den er kjent for sitt karakteristiske utseende, med sitt flate ansikt, store, runde øyne og rynkete pels.

Pekingeseren er en lojal og hengiven følgesvenn, som trives best når den er sammen med sin eier. Den er kjent for å være en ganske selvstendig rase, og kan være ganske sta til tider. Pekingeseren har en vokterinstinkt og vil gjerne advare eieren om inntrengere eller mistenkelige situasjoner.

Pekingeseren er ikke en spesielt aktiv rase, og trives godt med korte turer og en rolig livsstil. Selv om den er liten, trenger den likevel daglig mosjon og oppmerksomhet. Pekingeseren er også kjent for å være en god lekekamerat for barn, men på grunn av sin lille størrelse kan den være ømfintlig for grov lek.

Pelspleie er en viktig del av å eie en Pekingeser. Den har en lang, myk og rynkete pels som må børstes regelmessig for å unngå floker og knuter. Det kan også være nødvendig å trimme pelsen rundt ørene, tærne og bakpartiet for å hindre at det samler seg smuss og bakterier.

Pekingeseren er en flott hunderase for de som ønsker en lojal og kjærlig følgesvenn som ikke krever for mye fysisk aktivitet. Men det er viktig å være klar over at den kan være sta til tider og krever regelmessig pelspleie for å holde seg sunn og lykkelig.

Bilder av Pekingeser

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pekingeser, nr 8242. Bilde av Pekingeser, nr 8246. Bilde av Pekingeser, nr 3892. Bilde av Pekingeser, nr 8245. Bilde av Pekingeser, nr 8237. Bilde av Pekingeser, nr 8238. Bilde av Pekingeser, nr 3894. Bilde av Pekingeser, nr 8244. Bilde av Pekingeser, nr 3889. Bilde av Pekingeser, nr 8240. Bilde av Pekingeser, nr 8239. Bilde av Pekingeser, nr 8241. Bilde av Pekingeser, nr 3891. Bilde av Pekingeser, nr 3893. Bilde av Pekingeser, nr 8243.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pekingeser, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pekingeser kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pekingeser:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Primitive jakthundraser med hårkam på ryggen

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 207

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: Maks.5,5 kg
Tispe: Maks.5,5 kg

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Myk

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite

Fra DogLex

Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har få...
Sma-tibetanske-hunderaser
...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshunder....