Beskrivelser og opplevelser med Malteser

Beskrivelse av Malteser

Malteser er en liten og yndig hunderase som opprinnelig stammer fra Middelhavsområdet. Disse hundene er kjent for sitt lange, silkeaktige hvite pels, små, spisse ører og store, mørke øyne. De veier vanligvis mellom 1,8 og 3,6 kg, og har en elegant og stolt holdning.

Malteseren er en intelligent, nysgjerrig og leken hund som trives godt i selskap med mennesker og andre dyr. De er også kjent for å være hengivne og lojale følgesvenner, og elsker å tilbringe tid sammen med sin eier. På grunn av deres lille størrelse er de godt egnet til å bo i leiligheter eller mindre hjem.

Selv om Malteseren er en relativt sunn rase, kan de være utsatt for enkelte helseproblemer, inkludert tannproblemer, øreinfeksjoner og allergier. Det er derfor viktig å gi dem regelmessig veterinærbehandling og oppmerksomhet.

Malteseren er også kjent for sin høye intelligens, og er vanligvis lette å trene. De kan lære å utføre triks og lydighetstrening, og er også flinke til å tilpasse seg ulike situasjoner og miljøer. Med riktig trening og sosialisering, kan en Malteser være en fantastisk følgesvenn for alle som er på utkikk etter en liten, yndig og lojal hund.

Bilder av Malteser

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Malteser, nr 3384. Bilde av Malteser, nr 3390. Bilde av Malteser, nr 3388. Bilde av Malteser, nr 3386. Bilde av Malteser, nr 3385. Bilde av Malteser, nr 3389. Bilde av Malteser, nr 3383. Bilde av Malteser, nr 3387.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Malteser, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Malteser kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Malteser:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 065

Størrelse:

Lite

Vekt (kg):

Hann: Maks. 4 kg
Tispe: Maks. 4 kg

Høyde (cm):

Hann: Maks 24 cm
Tispe: Maks.24 cm

Farge(r):

Alle farger, ikke flekker

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Silkeaktig

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite