Beskrivelser og opplevelser med Lhasa Apso

Beskrivelse av Lhasa Apso

Lhasa Apso er en liten hunderase som stammer fra Tibet, og er en av de eldste hunderasene i verden. Rasen er kjent for sin lange og silkeaktige pels, som ofte er dypbrun eller svart. Pelsen kan også være i ulike nyanser av grått, sølv, sand eller hvitt.

Disse hundene er små, men allikevel robuste, og har en kvadratisk kropp og en kort, bred snute. De har mørke, mandelformede øyne som gir dem et uttrykksfullt og intelligent utseende. Lhasa Apso har også lange ører som henger ned langs kinnene.

Lhasa Apso er en lojal og modig hund, som ofte blir knyttet til én person eller familie. De kan være reserverte overfor fremmede, men blir ofte svært beskyttende overfor eierne sine. Rasen er også kjent for å være selvstendig og egenrådig, og trenger tidlig og grundig trening for å unngå at de blir sta og vanskelige å håndtere.

Lhasa Apso trives godt både i leiligheter og hus, og trenger ikke mye plass til å bevege seg på. De er ikke spesielt aktive hunder, men liker å gå turer og leke med eierne sine. Pelsen krever imidlertid mye stell og bør børstes jevnlig for å unngå floker og knuter.

Som alle hunderaser kan Lhasa Apso ha enkelte arvelige helseproblemer, blant annet øyesykdommer og leddproblemer. Det er derfor viktig å kjøpe hunden fra en seriøs oppdretter som tester avlsdyrene for slike sykdommer.

Bilder av Lhasa-Apso

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Lhasa-Apso, nr 3369. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3366. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3371. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3370. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3365. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3368. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3364. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3367. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3363. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3362. Bilde av Lhasa-Apso, nr 3361.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Lhasa-Apso, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Lhasa-Apso kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Lhasa-Apso:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 227

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 4-7 kg
Tispe: 4-7 kg

Høyde (cm):

Hann: ca.25 cm
Tispe: ca.25 cm

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Slett, hard

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Lite