Beskrivelser og opplevelser med Polsk Owczarek Nizinny

Beskrivelse av Polsk Owczarek Nizinny

Polsk Owczarek Nizinny, også kjent som PON, er en mellomstor til stor hunderase som stammer fra Polen. Disse hundene har en solid og kraftig kroppsbygning med et bredt hode og markert snute. Ørene er trekantede og henger nedover, og øynene er mørkebrune og mandelformede.

PONs har en ullig og tett pels som kan være i forskjellige farger som hvit, grå, brun eller sort. Pelsen krever regelmessig børsting og vedlikehold for å holde den sunn og pen.

Som en arbeidshund har PON en sterk arbeidsmoral og en høy grad av intelligens og utholdenhet. De er også kjent for å være trofaste og beskyttende mot sine eiere og deres eiendom.

Polsk Owczarek Nizinny krever regelmessig mosjon og trening for å være lykkelige og sunne. De trives godt i familier og har en naturlig tilbøyelighet til å være med og hjelpe i husholdningen. Med riktig trening og sosialisering kan PON være gode familiehunder og lojale følgesvenner.

Bilder av Polsk-Owczarek-Nizinny

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8565. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8566. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 347. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8564. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8563. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 348. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8567. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 346. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 8562.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Polsk-Owczarek-Nizinny, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Polsk-Owczarek-Nizinny kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Polsk-Owczarek-Nizinny:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 251

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-20 kg
Tispe: 16-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 45-50cm
Tispe: 42-47cm

Farge(r):

Alle farger og tegninger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Tett, grov, raggete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel