Beskrivelser og opplevelser med Chihuahua

Beskrivelse av Chihuahua

Chihuahua er en liten hunderase med opprinnelse fra Mexico. Den er oppkalt etter delstaten Chihuahua i Mexico, hvor den ble oppdaget på 1800-tallet. Chihuahuaen er en av verdens minste raser, med en gjennomsnittsvekt på kun 1,5-3 kg og en høyde på rundt 15-23 cm.

Chihuahuaen har et karakteristisk utseende med store, mørke øyne og store ører som står rett opp. Pelsen kan være kort eller lang, og finnes i forskjellige farger som svart, hvit, brun, fawn og merle. Chihuahuaer har også et veldig høyt energinivå og er kjent for å være livlige og aktive.

Denne rasen er kjent for å være veldig lojale og hengivne mot sine eiere, og kan være svært beskyttende overfor dem. Selv om de er små, har chihuahuaer et stort personlighetsområde og kan være modige og bestemte. De er også intelligente og lette å trene, men kan noen ganger være sta og utfordrende.

Chihuahuaen er et flott valg for eiere som ønsker en liten hund med mye personlighet og som passer godt i leiligheter eller mindre hjem. De krever imidlertid mye oppmerksomhet og sosialisering for å trives og trives, så det er viktig å sørge for at de får den riktige mengden med mosjon og mental stimulering.

Bilder av Chihuahua

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Chihuahua, nr 5668. Bilde av Chihuahua, nr 2143. Bilde av Chihuahua, nr 2149. Bilde av Chihuahua, nr 5672. Bilde av Chihuahua, nr 7799. Bilde av Chihuahua, nr 7802. Bilde av Chihuahua, nr 5669. Bilde av Chihuahua, nr 7804. Bilde av Chihuahua, nr 7798. Bilde av Chihuahua, nr 2154. Bilde av Chihuahua, nr 2151. Bilde av Chihuahua, nr 2156. Bilde av Chihuahua, nr 2146. Bilde av Chihuahua, nr 5665. Bilde av Chihuahua, nr 2147. Bilde av Chihuahua, nr 7803. Bilde av Chihuahua, nr 2155. Bilde av Chihuahua, nr 2152. Bilde av Chihuahua, nr 8667. Kommer fra Kennel Terrichi Bilde av Chihuahua, nr 7800. Bilde av Chihuahua, nr 7797. Bilde av Chihuahua, nr 8670. Kommer fra Kennel Terrichi Bilde av Chihuahua, nr 2158. Bilde av Chihuahua, nr 2145. Bilde av Chihuahua, nr 8668. Kommer fra Kennel Terrichi Bilde av Chihuahua, nr 7801. Bilde av Chihuahua, nr 2157. Bilde av Chihuahua, nr 5666. Bilde av Chihuahua, nr 5670. Bilde av Chihuahua, nr 5664. Bilde av Chihuahua, nr 5673. Bilde av Chihuahua, nr 5667. Bilde av Chihuahua, nr 2150. Bilde av Chihuahua, nr 2144.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Chihuahua, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Chihuahua kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Chihuahua:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Primitive raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 218

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 0,5-3 kg
Tispe: 0,5-3 kg

Høyde (cm):

Hann: 16-20cm
Tispe: 16-20cm

Farge(r):

Alle farger og kombinasjoner er tillatt

Pelslengde:

Korthåret eller langhåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Flyball
...banen kort fortalt er flyball en hurtigløpskonkurranse som omhandler fire høydehindre (h&osla...
Hundens-anatomi
...hundens anatomi varierer i stor grad fra hunderase til hunderase, kanskje mer enn hos noen annen dyreart, vil...
Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Sma-harlose-hunderaser
...små hårløse hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 4 i fcis gruppe av selskapshunder. d...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i...
Tekopphunder
...tekopphunder (tea cup dogs) er «supersmå» størrelsesvarianter av såkalte toyhunder. noen eksakt definisjon på...
Toyhunder
...toyhunder kalles også miniatyrhunder og er små hunder som skal veie mindre enn 5 kg og gjerne ikke være for h...