Beskrivelser og opplevelser med Picard

Beskrivelse av Picard

Picard er en hunderase som opprinnelig kommer fra Frankrike og er kjent for sin robuste og atletiske kroppsbygning. Rasen er middels stor, med en gjennomsnittlig høyde på ca. 60-65 cm og en vekt på mellom 25-30 kg. Picarden har en karakteristisk strømlinjeformet kroppsbygning, med en flat snute, middels store ører og en kort hale.

Personlighetsmessig er Picarden en svært intelligent, energisk og arbeidsvillig hund. De er ofte bruk som vakthunder og jakthunder, men kan også være gode følgesvenner for aktive mennesker og familier. Picardene har en naturlig beskyttelsesinstinkt og kan være reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering og trening kan de være vennlige og lojale mot sine eiere og deres venner.

Picardene har en tykk pels som er vanntett og har en naturlig skitten avstøtende egenskap, som gjør at de trenger minimalt med pelsstell. Fargene på pelsen kan variere fra blågrå til grizzled med røde eller brune markeringer.

Som med alle hunderaser er det viktig å huske på at Picarden krever riktig trening, sosialisering og mosjon for å trives og være sunne og lykkelige. Hvis du vurderer en Picard som en kjæledyr, sørg for å gjøre deg kjent med rasens behov og egenskaper før du tar en beslutning.

Bilder av Picard

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Picard, nr 339. Bilde av Picard, nr 8552. Bilde av Picard, nr 8551. Bilde av Picard, nr 343. Bilde av Picard, nr 6565. Berger Picard Bilde av Picard, nr 337. Bilde av Picard, nr 345. Bilde av Picard, nr 8555. Bilde av Picard, nr 336. Bilde av Picard, nr 335. Bilde av Picard, nr 6564. Berger Picard Bilde av Picard, nr 8553. Bilde av Picard, nr 8554. Bilde av Picard, nr 6567. Berger Picard Bilde av Picard, nr 344. Bilde av Picard, nr 341. Bilde av Picard, nr 8550.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Picard, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Picard kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Picard:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 176

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 23 - 32 kg
Tispe: 23 - 32 kg

Høyde (cm):

Hann: 60 - 65 cm
Tispe: 55 - 60 cm

Farge(r):

Fawn, fawn med mørke hårspisser,fawn bridle, grå, mørk grå

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Grov,stri

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinneli...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder s...