Beskrivelser og opplevelser med Wetterhoun

Beskrivelse av Wetterhoun

Wetterhoun er en nederlandsk hunderase som er kjent for sin tette pels og sterke bygning. Denne rasen har vært brukt som jakthund i Nederland i mange århundrer, spesielt for jakt på vannfugl og vilt i våtmarkene.

Wetterhoun har en karakteristisk utseende med en bred hodeskalle, hengende ører og en busket hale som er båret høyt. Pelsen er tett og krøllete, og kommer i fargene sort eller brun.

Denne rasen er kjent for å være en lojal og beskyttende familiehund, men kan være reservert overfor fremmede. De er også aktive og energiske, og trenger daglige turer og trening for å holde seg sunne og lykkelige.

Som en jakthund er Wetterhoun svært dyktig til å spore og fange vilt, og har en utmerket luktesans. Deres vannbestandige pels gjør dem også til gode svømmere.

Wetterhoun er en rase som passer best for erfarne hundeeiere som kan gi dem den nødvendige oppmerksomhet og trening de trenger for å trives. Med riktig omsorg og trening vil en Wetterhoun være en lojal og kjærlig følgesvenn for livet.

Bilder av Wetterhoun

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Wetterhoun, nr 3637. Bilde av Wetterhoun, nr 3638. Bilde av Wetterhoun, nr 3636. Bilde av Wetterhoun, nr 3640. Bilde av Wetterhoun, nr 3639. Bilde av Wetterhoun, nr 3641.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Wetterhoun, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Wetterhoun kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Wetterhoun:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 221

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 59 cm
Tispe: 55 cm

Farge(r):

sort, brun, tillat med hvite tegninger

Pelslengde:

Middels

Pels:

Tykk, krøllet, ullent

Pelsstell:

Middels

Allergi:

ikke allergivennlig

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Vannhunder
...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, ford...