Beskrivelser og opplevelser med Sussex Spaniel

Beskrivelse av Sussex Spaniel

Sussex Spaniel er en mellomstor hunderase med en robust og muskuløs kropp. Rasen har en bred og firkantet snute med hengende ører og store, brune øyne. Pelsen er tett og glatt, og kommer i ulike nyanser av leverfarget eller gyldenbrun, ofte med litt hvitt på brystet og tærne.

Sussex Spaniel er en rolig og kjærlig rase, som trives godt med menneskelig selskap og har et mildt temperament. De er også ganske tålmodige og snille med barn, og kan være gode familiehunder. Som en jakthund er Sussex Spaniel kjent for å være en god apportør, spesielt når det kommer til å hente vilt fra vann.

Rasen krever moderat trening og daglige turer, men de er ikke like energiske som noen av de andre spaniel-rasene. De er også kjent for å være nysgjerrige og intelligent, og kan være lydige når de blir trent riktig.

På grunn av deres robuste kropp og kjærlige personlighet kan Sussex Spaniel være et flott kjæledyr for de som ønsker en lojal følgesvenn som også har noen jaktegenskaper.

Bilder av Sussex-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3829. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3830. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3825. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3816. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3820. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3827. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3813. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3831. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3826. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3828. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3824. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3822. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3817. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3815. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3819. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3814. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3818. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3821. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3812. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 3823.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sussex-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sussex-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Sussex-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 127

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 20,5 kg
Tispe: 18 kg

Høyde (cm):

Hann: 38-40 cm

Farge(r):

Rik gyllen leverfarge

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt med faner

Pelsstell:

Daglig

Allergi:

ikke allergivennlig

Aktivitet:

Mye