Beskrivelser og opplevelser med Labrador Retriever

Beskrivelse av Labrador Retriever

Labrador Retriever er en stor hunderase som opprinnelig kommer fra Newfoundland i Canada. Denne rasen er kjent for å være svært vennlig, lojal og intelligent, og er en populær familiehund og jakthund over hele verden.

Labradoren har en kort, tykk og vannavstøtende pels som kan være farget i ulike nyanser av gul, sort eller sjokoladebrun. Rasen har et bredt hode og kraftige kjevemuskler, og øynene er vanligvis mørkebrune og intelligente.

Labradoren er en svært allsidig hund og er kjent for sin gode luktesans og evne til å hente objekter, noe som gjør den til en populær hund for jakt og redningstjenester. Den er også en populær servicehund og terapihund på grunn av sin intelligens og evne til å lære kommandoer og oppgaver.

Som familiehund er Labradoren en hengiven følgesvenn som trives godt i aktivitet og lek. Rasen er generelt vennlig mot mennesker og andre dyr, og har ofte en godmodig og avslappet personlighet.

Labradoren er en relativt sunn hunderase, men kan være utsatt for noen helseproblemer som hoftedysplasi og albueleddsdysplasi. Rasen har også en tendens til å legge på seg, så det er viktig å gi den tilstrekkelig med mosjon og balansert kosthold for å opprettholde en sunn vekt.

Bilder av Labrador-Retriever

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Labrador-Retriever, nr 7776. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3322. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3329. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3335. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3333. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3330. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7778. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3321. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7780. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3325. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3319. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7783. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3324. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7779. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3320. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3336. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7781. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3323. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7782. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3326. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3334. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3328. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3331. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3318. Bilde av Labrador-Retriever, nr 7777. Bilde av Labrador-Retriever, nr 3327.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Labrador-Retriever, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Labrador-Retriever kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Labrador-Retriever:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 122

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-35 kg
Tispe: 25-35 kg

Høyde (cm):

Hann: 56-57 cm
Tispe: 54-56 cm

Farge(r):

Sort, lever/sjokoladebrun, gul

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett uten krøller, vannavstøtende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel wel...