Beskrivelser og opplevelser med Field Spaniel

Beskrivelse av Field Spaniel

Field Spaniel er en mellomstor hunderase med et vennlig og intelligent vesen. Denne rasen er kjent for å være både aktiv og energisk, men samtidig rolig og avbalansert.

Field Spaniel er generelt sett en god jakthund som fungerer godt både på land og i vann. Rasen er flink til å finne og apportere byttet sitt, og den har en god nese som gjør at den kan spore opp selv de mest utfordrende byttedyrene.

Rasen har en elegant kropp med lange bein og myke, bølgende bevegelser. Pelsen er vanligvis lang og silkeaktig, og kommer i forskjellige farger, inkludert svart, lever, gylden og blå.

Field Spaniel er kjent for å være en hengiven og lojal familiehund som trives i selskap med mennesker og andre dyr. Den trenger imidlertid regelmessig mosjon og stimulering for å være lykkelig og sunn.

Alt i alt er Field Spaniel en flott rase for aktive eiere som ønsker en hund som er både en god jakthund og en trofast følgesvenn.

Bilder av Field-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Field-Spaniel, nr 2524. Bilde av Field-Spaniel, nr 2520. Bilde av Field-Spaniel, nr 2519. Bilde av Field-Spaniel, nr 5898. Bilde av Field-Spaniel, nr 5903. Bilde av Field-Spaniel, nr 2521. Bilde av Field-Spaniel, nr 5904. Bilde av Field-Spaniel, nr 5910. Bilde av Field-Spaniel, nr 5906. Bilde av Field-Spaniel, nr 5897. Bilde av Field-Spaniel, nr 2523. Bilde av Field-Spaniel, nr 2518. Bilde av Field-Spaniel, nr 5909. Bilde av Field-Spaniel, nr 5905. Bilde av Field-Spaniel, nr 5902. Bilde av Field-Spaniel, nr 5899. Bilde av Field-Spaniel, nr 5901. Bilde av Field-Spaniel, nr 5911. Bilde av Field-Spaniel, nr 2522. Bilde av Field-Spaniel, nr 5912. Bilde av Field-Spaniel, nr 5908. Bilde av Field-Spaniel, nr 5900.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Field-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Field-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Field-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 123

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 18-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 cm

Farge(r):

sort, leverfarget, roan med tantegninger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt, lett bølget

Pelsstell:

Lite

Allergi:

ikke allergivennlig

Aktivitet:

Middels