Beskrivelser og opplevelser med Mudi

Beskrivelse av Mudi

Mudi er en hunderase som har sin opprinnelse i Ungarn. Den er en mellomstor hund, med en skulderhøyde på rundt 40-50 cm og en vekt på 8-15 kg. Mudi har en kort, tett og krøllete pels som kan være svart, hvit, grå eller brindle.

Mudi er en intelligent og aktiv rase som egner seg godt som familiehund. De er svært lojale og knytter seg sterkt til sin eier og familie. På grunn av sin høye intelligens og evne til å lære raskt, kan Mudier trene til å utføre en rekke oppgaver, inkludert lydighet, agility og gjeting.

Mudi er også en allsidig hund som kan trives i ulike miljøer, enten det er i byen eller på landet. De elsker å være i nærheten av menneskene sine og trives best når de kan delta i familiens aktiviteter.

Som alle hunderaser har Mudier spesielle behov når det kommer til omsorg og trening. Det er viktig å gi dem tilstrekkelig mosjon og mentale stimulering for å holde dem sunne og glade. De trenger også regelmessig pelsstell for å holde pelsen sunn og blank.

Mudi er en flott hunderase for aktive familier som er villige til å tilbringe tid og gi omsorg til en intelligent og lojal følgesvenn.

Bilder av Mudi

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Mudi, nr 317. Bilde av Mudi, nr 305. Bilde av Mudi, nr 307. Bilde av Mudi, nr 309. Bilde av Mudi, nr 313. Bilde av Mudi, nr 308. Bilde av Mudi, nr 306. Bilde av Mudi, nr 316. Bilde av Mudi, nr 315. Bilde av Mudi, nr 314. Bilde av Mudi, nr 310. Bilde av Mudi, nr 318. Bilde av Mudi, nr 311. Bilde av Mudi, nr 312.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Mudi, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Mudi kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Mudi:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 238

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 8-13 kg
Tispe: 8-13 kg

Høyde (cm):

Hann: 43-45 cm
Tispe: 40-42 cm

Farge(r):

Flesteparten er sorte.

Pels:

Bølgete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv