Beskrivelser og opplevelser med Barbet

Beskrivelse av Barbet

Barbet er en mellomstor til stor hunderase med opprinnelse fra Frankrike. Den er kjent for sin lange og krøllete pels som gir den et karakteristisk utseende. Barbet har også en myk og vennlig personlighet, som gjør den til en god familiehund.

Barbeten har en rektangulær kroppsform med lange, kraftige ben som gir den god stabilitet og muskuløs styrke. Hodet er proporsjonalt stort i forhold til kroppen, med store, brune øyne og lange ører som henger ned langs siden av hodet.

Pelsen til Barbeten er krøllete og tett, og kommer i forskjellige farger som sort, brun, grå og hvit. Pelsen krever regelmessig børsting og vedlikehold for å unngå floker og for å holde den sunn og glansfull.

Barbeten er en intelligent hund som krever moderat mengde mosjon og stimulering for å trives. Den er en flink svømmer og liker å være i vannet. Den er også lærevillig og kan være en god kandidat for lydighetstrening eller andre hundesporter.

Alt i alt, er Barbeten en flott hunderase med et unikt utseende og en kjærlig personlighet som gjør den til en flott følgesvenn for de som ønsker en aktiv og intelligent hund i familien.

Bilder av Barbet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Barbet, nr 5292. Bilde av Barbet, nr 5291. Bilde av Barbet, nr 5289. Bilde av Barbet, nr 1606. Bilde av Barbet, nr 5295. Bilde av Barbet, nr 5288. Bilde av Barbet, nr 8529. Bilde av Barbet, nr 1602. Bilde av Barbet, nr 1599. Bilde av Barbet, nr 8528. Bilde av Barbet, nr 5290. Bilde av Barbet, nr 5296. Bilde av Barbet, nr 1601. Bilde av Barbet, nr 5294. Bilde av Barbet, nr 1604. Bilde av Barbet, nr 5293. Bilde av Barbet, nr 5297.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Barbet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Barbet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Barbet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 105

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-25 kg
Tispe: 15-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-65 cm
Tispe: 53-61 cm

Farge(r):

Sort, rød, sandfarget, hvite flekker

Pelslengde:

Halvlang

Pels:

Krøllet, tykk, ullen

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Vannhunder
...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, ...