Beskrivelser og opplevelser med Weimaraner

Beskrivelse av Weimaraner

Weimaraner er en hunderase som stammer fra Tyskland. Den er en mellomstor hund med en muskuløs og atletisk kropp, og dens karakteristiske sølvgrå eller blågrå pels er kort og glatt. Den har også en slank snute og lange ører som er hengende.

Weimaraneren er en meget energisk hund som trenger mye mosjon og trening for å være lykkelig og sunn. Den er intelligent og ivrig etter å lære, noe som gjør den til en god kandidat for ulike hundesporter, inkludert jakt, agility og lydighet. Weimaraneren har også en sterk trang til å være sammen med sin menneskefamilie og vil ikke trives alene i lange perioder.

Weimaraneren er en selvstendig hund som kan være litt sta og egenrådig, og som derfor trenger en erfaren eier som kan gi den riktig oppdragelse og trening. Den er også kjent for å være en utmerket vakthund, og vil varsle hvis det oppstår noe uventet i dens nærområde.

Alt i alt er Weimaraneren en flott hund for de som er villige til å gi den den oppmerksomheten, treningen og kjærligheten som den fortjener.

Bilder av Weimaraner

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Weimaraner, nr 3688. Bilde av Weimaraner, nr 3695. Bilde av Weimaraner, nr 3696. Bilde av Weimaraner, nr 3686. Bilde av Weimaraner, nr 3677. Bilde av Weimaraner, nr 3681. Bilde av Weimaraner, nr 3692. Bilde av Weimaraner, nr 3680. Bilde av Weimaraner, nr 3676. Bilde av Weimaraner, nr 3685. Bilde av Weimaraner, nr 3694. Bilde av Weimaraner, nr 3687. Bilde av Weimaraner, nr 3675. Bilde av Weimaraner, nr 3690. Bilde av Weimaraner, nr 3684. Bilde av Weimaraner, nr 3691. Bilde av Weimaraner, nr 3693. Bilde av Weimaraner, nr 3678. Bilde av Weimaraner, nr 3689. Bilde av Weimaraner, nr 3683. Bilde av Weimaraner, nr 3679. Bilde av Weimaraner, nr 3682.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Weimaraner, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Weimaraner kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Weimaraner:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 099

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-45kg
Tispe: 25-40kg

Høyde (cm):

Hann: 59-70cm
Tispe: 57-65cm

Farge(r):

grå i ulike nyanser

Pelslengde:

Kort- og langhåret

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel ...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som t...