Beskrivelser og opplevelser med Vorstehhund Stikkelhåret

Beskrivelse av Vorstehhund Stikkelhåret

Vorstehund Stikkelhåret er en middels stor hunderase med en robust og muskuløs kroppsbygning. Rasen stammer opprinnelig fra Tyskland, der den ble avlet frem for å være en allsidig jakthund som kunne brukes til å finne og apportere vilt på land og i vann.

Hundene har en karakteristisk stikkelhåret pels som er hard og strittende, med lengre hår på ørene og halen. Fargen på pelsen varierer fra rødbrun til mørk brun med eller uten hvite tegninger.

Vorstehund Stikkelhåret er en aktiv og energisk rase som trenger mye mosjon og mental stimulering for å trives. De er intelligente og lydhøre, og kan lære å utføre en rekke oppgaver og triks med riktig trening og oppmuntring.

Som en jakthund er Vorstehund Stikkelhåret kjent for sin gode luktesans og evne til å arbeide i alle typer terreng. De er også populære som selskapshunder på grunn av sin lojale og kjærlige natur, selv om de kan være reservert overfor fremmede.

Rasen krever regelmessig pelsstell og trimming av pelsen for å holde den sunn og frisk. Vorstehund Stikkelhåret er generelt sett en sunn rase med få alvorlige helseproblemer, men som med alle raser kan det oppstå visse arvelige tilstander som det er viktig å være oppmerksom på.

Bilder av Vorstehhund-Stikkelharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3703. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3702. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3701. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3700. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3697. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3699. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3704. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 3698.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund-Stikkelharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund-Stikkelharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Vorstehhund-Stikkelharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 232

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Brun, brunskimmel,lysskimmel med brune flekke

Pelslengde:

korthåret

Pels:

Hard, stritt, bustete

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye