Beskrivelser og opplevelser med Vorstehhund Langhåret

Beskrivelse av Vorstehhund Langhåret

Vorstehund Langhåret er en mellomstor til stor hunderase som stammer fra Tyskland. Den er kjent for sitt lange, bølgende hår som gir den et majestetisk utseende. Vorstehund Langhåret er en allsidig hunderase som ble avlet for jakt og bruk i felten, men den er også en utmerket familiehund.

Hunderasen er meget aktiv og krever mye mosjon og trening for å trives. Vorstehund Langhåret er svært intelligent og lærevillig, og den har en naturlig tilbøyelighet til å jakte og spore. Det er viktig å gi denne hunderasen tilstrekkelig mental og fysisk stimulering for å unngå kjedsomhet og uønsket atferd.

Vorstehund Langhåret har en sterk personlighet og trenger en erfaren eier som kan gi den riktig trening og veiledning. Hunderasen er svært lojal og hengiven overfor sin familie, men kan være reservert overfor fremmede.

Som en hunderase med langt hår krever Vorstehund Langhåret jevnlig pelsstell for å opprettholde en sunn og glansfull pels. Hunderasen er generelt sunn og robust, men kan være utsatt for noen arvelige helseproblemer som hofteleddsdysplasi og øyeproblemer.

Samlet sett er Vorstehund Langhåret en fantastisk hunderase for de som er villige til å gi den den nødvendige mosjon og trening, og som ønsker en lojal og hengiven følgesvenn.

Bilder av Vorstehhund-Langharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4316. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4314. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4319. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4318. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4320. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4315. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4322. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4317.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund-Langharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund-Langharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Vorstehhund-Langharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 117

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 20-30 kg
Tispe: 20-30 kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye