Beskrivelser og opplevelser med Ungarsk Vizsla Strihåret

Beskrivelse av Ungarsk Vizsla Strihåret

Den ungarske Vizsla Strihåret, også kjent som den ungarske langhårede vizslaen, er en mellomstor til stor hunderase som stammer fra Ungarn. Denne vakre rasen har en tett, strømlinjeformet kroppsbygning som gir den en utmerket utholdenhet og smidighet.

Pelsen på en ungarsk vizsla strihåret er kort, tett og skinnende, og kommer i en varm gyldenbrun farge. Noen hunder kan også ha hvite flekker på brystet eller på tærne. Som navnet antyder, kan noen individer av rasen ha lengre hår på ørene og bena, men ellers er pelsen jevn og lett å vedlikeholde.

Disse hundene er kjent for sin energi og intelligens, og de trives best når de får regelmessig mosjon og stimulering. De er glade i å løpe og leke utendørs, og elsker å være med sin menneskelige familie. På grunn av deres høye intelligens, er det viktig å gi dem mentale utfordringer og trening for å unngå at de blir kjedelige eller destruktive.

Den ungarske vizsla strihåret er en svært hengiven og lojal hunderase som gjør det godt som en familiehund. De er veldig tillitsfulle overfor sine eiere, og er generelt vennlige mot fremmede. Disse hundene kan også være flinke til å lære opp til å bli gode jakthunder, da de har en naturlig instinkt for å finne og hente bytte.

Alt i alt, er den ungarske vizsla strihåret en fantastisk hunderase for de som leter etter en aktiv, intelligent og kjærlig følgesvenn.

Bilder av Ungarsk-Vizsla-Striharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ungarsk-Vizsla-Striharet, nr 4160. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Striharet, nr 4162. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Striharet, nr 4161.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ungarsk-Vizsla-Striharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ungarsk-Vizsla-Striharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ungarsk-Vizsla-Striharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 239

Størrelse:

Middels/ Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-32 kg
Tispe: 22-30 kg

Høyde (cm):

Hann: 58-64 cm
Tispe: 54-60 cm

Farge(r):

Rødgul,mørkgyllen nyanser

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stri,grov,tett og glansløst

Pelsstell:

Middels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel welsh spr...