Beskrivelser og opplevelser med Pont-Audemer Spaniel

Beskrivelse av Pont-Audemer Spaniel

Pont-Audemer Spaniel er en hunderase som stammer fra Frankrike, og er kjent for sin allsidighet og evne til å jobbe både på land og i vann. Denne rasen er en mellomstor hund, med en skulderhøyde på rundt 50-58 cm og en vekt på mellom 20-27 kg.

Pont-Audemer Spaniel har en kort, tett pels som kommer i forskjellige nyanser av brunt, fra mørk mahogni til lysere kastanjebrunt. Den har lange ører som henger ned langs hodet, og en lang, hale som er elegant buet.

Denne rasen har en utmerket luktesans, og har derfor tradisjonelt blitt brukt til jakt og sporing av vilt, spesielt vannfugler. Pont-Audemer Spaniel har også en sterk svømmeferdighet og er derfor ideell for jakt i våtmarksområder.

Pont-Audemer Spaniel er også en utmerket følgesvenn og familiehund, takket være sin intelligens og vennlige natur. Den er kjent for å være lydhør og lojal overfor sin eier, og er vanligvis veldig sosial og leken med både mennesker og andre dyr.

Som alle hunderaser krever Pont-Audemer Spaniel regelmessig mosjon og trening, og bør holdes mentalt stimulert for å unngå kjedsomhet. Med riktig omsorg og trening kan denne rasen være en fantastisk følgesvenn for aktive mennesker og familier.

Bilder av Pont-Audemer-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 3919. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 3918. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 3920. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 3917. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 8578. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 8576. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 8579. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 8577. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 3916.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pont-Audemer-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pont-Audemer-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Pont-Audemer-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 114

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-27kg
Tispe: 20-27kg

Høyde (cm):

Hann: 52-58 cm
Tispe: 52-58 cm

Farge(r):

Brun, brun med grå flekker, innslag av løvfarget

Pelslengde:

Halvlangt

Pels:

Krøllete

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel