Beskrivelser og opplevelser med Italiensk Spinone

Beskrivelse av Italiensk Spinone

Italiensk Spinone er en middels stor hunderase som har sitt opphav i Italia. Den er kjent for sin robuste kroppsbygning og dens karakteristiske bart og skjegg som gir den et særegent utseende. Spinonen har en tett pels som er vanligvis hvit med brune flekker, men det finnes også spinoner med ensfarget pels.

Denne rasen er kjent for å være en utmerket jakthund som brukes til jakt på fugl og annet småvilt. Spinonen er også en god allroundhund som passer godt som familiehund på grunn av dens vennlige og lojale natur. Den er også kjent for å være en intelligent hund som er lett å trene.

Spinonen har et moderat aktivitetsnivå, og vil trenge daglige turer og aktiviteter for å holde seg sunn og fornøyd. Den er en utmerket svømmer og elsker å utforske utendørsområder. På grunn av dens kjærlige og omsorgsfulle natur, er Spinonen en god hund for familier med barn og andre kjæledyr.

Italiensk Spinone er en sunn rase med få helseproblemer, men de kan være utsatt for hofte- og albueleddsdysplasi, øyeproblemer og hudproblemer. Spinonen krever jevnlig grooming for å opprettholde sin pels og hud i god stand.

Sammenfattende kan man si at Italiensk Spinone er en allsidig, intelligent og lojal hunderase som passer godt for de fleste hundeeiere.

Bilder av Italiensk-Spinone

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3146. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3151. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3144. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3147. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3145. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3148. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3142. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3143. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3150. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3141. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3152. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 3149.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Italiensk-Spinone, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Italiensk-Spinone kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Italiensk-Spinone:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 165

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 32-37
Tispe: 28-30

Høyde (cm):

Hann: 60-70
Tispe: 58-65

Farge(r):

Hvit med ulike nyanser

Pelslengde:

4-6cm

Pels:

Stiv, tett uten underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel we...