Beskrivelser og opplevelser med Malinois

Beskrivelse av Malinois

Malinois, eller Belgisk fårehund Malinois, er en hunderase som opprinnelig kommer fra Belgia. Den er en av fire varianter av Belgisk fårehund, og regnes som den mest arbeidsvillige og energiske av de fire.

Malinois er en mellomstor hund med en atletisk og muskuløs kroppsbygning. Pelsen er kort og tett, og fargen varierer fra lys til mørk mahogni med sorte eller grå flekker. Malinois har et intelligent og våkent uttrykk med mandelformede øyne og høye, oppreiste ører.

Malinois er en svært aktiv og intelligent hund som trenger mye mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter. Den er ofte brukt som tjenestehund, og kan jobbe som politihund, narkotikahund eller redningshund. Malinois er også populær som agility- og lydighetshund på grunn av sin energi og lydighet.

Malinois er en hengiven og lojal hund som trives best når den får tilbringe tid sammen med eieren sin. Den er svært lydhør og lærer raskt, og trenger en erfaren og konsekvent eier som kan gi den den treningen og stimuleringen den trenger for å trives.

Bilder av Malinois

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Malinois, nr 8278. Bilde av Malinois, nr 280. Bilde av Malinois, nr 8275. Bilde av Malinois, nr 8273. Bilde av Malinois, nr 268. Bilde av Malinois, nr 8268. Bilde av Malinois, nr 276. Bilde av Malinois, nr 8270. Bilde av Malinois, nr 277. Bilde av Malinois, nr 8271. Bilde av Malinois, nr 8274. Bilde av Malinois, nr 271. Bilde av Malinois, nr 8277. Bilde av Malinois, nr 279. Bilde av Malinois, nr 8276. Bilde av Malinois, nr 267. Bilde av Malinois, nr 266. Bilde av Malinois, nr 281. Bilde av Malinois, nr 272. Bilde av Malinois, nr 8272. Bilde av Malinois, nr 264. Bilde av Malinois, nr 278. Bilde av Malinois, nr 274. Bilde av Malinois, nr 262. Bilde av Malinois, nr 263. Bilde av Malinois, nr 8269. Bilde av Malinois, nr 269.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Malinois, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Malinois kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Malinois:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 015

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 28-35kg
Tispe: 28-35kg

Høyde (cm):

Hann: 60-66cm
Tispe: 56-62cm

Farge(r):

varmgul m svarte inntegninger

Pelslengde:

kort

Pels:

tett anlagte dekkhår

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

aktiv

Fra DogLex

Brukshund
...pr. definisjon blir da en brukshund en hund som brukes til noe praktisk. således må man ogs&arin...
Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 00...
Hunderase
...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte ...
Hva-er-en-hunderase?
...bruk av rasebegrepet i biologien begrepet «rase» er relativt upresist og har begrenset nytte ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er ...