Beskrivelser og opplevelser med Breton

Beskrivelse av Breton

Breton, eller Brittany spaniel som den også kalles, er en mellomstor hunderase som oppsto i Frankrike på 1800-tallet. Breton har en muskuløs kropp med en kort, tett pels som kommer i en rekke farger, inkludert oransje, hvit og svart. Ørene er lange og hengende med fjæraktige tupper, og øynene er store og brune.

Breton er en intelligent, livlig og energisk rase som er kjent for sin gode luktesans og utmerkede jaktferdigheter. De er gode allround hunder som er egnet for jakt, agility og lydighet, samt å være trofaste følgesvenner i hjemmet. Breton har en vennlig og lojal personlighet og elsker å være rundt mennesker. De trives spesielt godt med aktiviteter som involverer eierne deres og er ivrige etter å lære nye triks og ferdigheter.

Som alle raser er det viktig å sosialisere Breton riktig fra en tidlig alder for å sikre at de blir trygge og vennlige hunder. Breton trenger også mye mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter for å være lykkelige og sunne. Med riktig trening og omsorg kan Breton være en fantastisk følgesvenn for en aktiv familie eller person.

Bilder av Breton

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Breton, nr 2790. Bilde av Breton, nr 2780. Bilde av Breton, nr 4969. Bilde av Breton, nr 4976. Bilde av Breton, nr 4975. Bilde av Breton, nr 4971. Bilde av Breton, nr 4972. Bilde av Breton, nr 2791. Bilde av Breton, nr 2786. Bilde av Breton, nr 2784. Bilde av Breton, nr 2778. Bilde av Breton, nr 2788. Bilde av Breton, nr 2787. Bilde av Breton, nr 2785. Bilde av Breton, nr 4968. Bilde av Breton, nr 2781. Bilde av Breton, nr 2783. Bilde av Breton, nr 4974. Bilde av Breton, nr 4970. Bilde av Breton, nr 4973. Bilde av Breton, nr 2777. Bilde av Breton, nr 2782. Bilde av Breton, nr 2779. Bilde av Breton, nr 2789. Bilde av Breton, nr 2792.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Breton, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Breton kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Breton:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 095

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 17-25kg
Tispe: 15-23kg

Høyde (cm):

Hann: 48-51cm
Tispe: 47-50cm

Farge(r):

oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit, trikolor

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort og stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinneli...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder s...