Beskrivelser og opplevelser med Westfalsk Dachsbracke

Beskrivelse av Westfalsk Dachsbracke

Westfalsk Dachsbracke er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Tyskland. Den er en jakthund med en utmerket luktesans som gjør den godt egnet til å spore opp byttedyr som rådyr og villsvin.

Hunderasen har en kort, glatt pels som vanligvis er rødbrun eller svart med tan. Den har store, hengende ører og en kort hale som vanligvis er båret høyt. Westfalsk Dachsbracke har også kraftige, muskuløse bein som gjør at den kan jakte og bevege seg raskt og effektivt i ulendt terreng.

Westfalsk Dachsbracke er en aktiv og energisk hund som trenger regelmessig mosjon og stimulering for å holde seg sunn og glad. Den er også en lojal og kjærlig familiehund som er kjent for å være tålmodig og leken med barn.

Som en jakthund krever Westfalsk Dachsbracke også rikelig med trening og sosialisering for å utvikle gode atferdsmønstre og lydighet. Hvis den blir godt trent og sosialisert, kan den være en utmerket følgesvenn og jakthund for aktive og erfarne hundeeiere.

Bilder av Westfalsk-Dachsbracke

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4108. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4101. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4104. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4102. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4100. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4106. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4105. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4099. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4103. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4109. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4107. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4110.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Westfalsk-Dachsbracke, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Westfalsk-Dachsbracke kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Westfalsk-Dachsbracke:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 100

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 30-38cm
Tispe: 30-38cm

Farge(r):

vanligvis tricolor (rød til gul med en svart sadel), med hvit merke

Pelslengde:

kort

Pelsstell:

Endel