Beskrivelser og opplevelser med Laekenois

Beskrivelse av Laekenois

Laekenois er en belgisk gjeterhundrase som er kjent for sitt karakteristiske rustne eller grålige, bustete pelsbelegg. Rasen har en mellomstor til stor størrelse og en kraftig, muskuløs kroppsbygning. Laekenois har også et karakteristisk langt hode med trekantede ører som står rett opp.

Disse hundene er svært intelligente og energiske, og de krever mye mosjon og mental stimulering for å trives. De er kjærlige og lojale mot sine eiere, men kan være reserverte overfor fremmede. Laekenois er også kjent for sin gode nese, og de brukes ofte som tjenestehunder og i søk- og redningsoperasjoner.

Som alle hunderaser har Laekenois spesielle behov når det kommer til trening, oppdragelse og omsorg. Det er viktig å gi dem tilstrekkelig mosjon, sosialisering og mental stimulering for å sikre at de trives og utvikler seg på en sunn og balansert måte.

Bilder av Laekenois

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Laekenois, nr 233. Bilde av Laekenois, nr 237. Bilde av Laekenois, nr 242. Bilde av Laekenois, nr 243. Bilde av Laekenois, nr 234. Bilde av Laekenois, nr 240. Bilde av Laekenois, nr 241. Bilde av Laekenois, nr 238. Bilde av Laekenois, nr 236.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Laekenois, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Laekenois kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Laekenois:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 015

Størrelse:

stor

Vekt (kg):

Hann: 28-35kg
Tispe: 28-35kg

Høyde (cm):

Hann: 60-66cm
Tispe: 56-62cm

Farge(r):

askegrå/askeblond

Pelslengde:

ca 6cm

Pels:

stri grovstrukturert

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Hunderase
...hunderase og rasehund er begrep man gjerne bruker når en ønsker å beskrive såkalte r...
Hva-er-en-hunderase?
...bruk av rasebegrepet i biologien begrepet «rase» er relativt upresist og har begrenset nytte i...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er i...