Beskrivelser og opplevelser med Slovakisk Støver

Beskrivelse av Slovakisk Støver

Slovakisk Støver er en hunderase som har sitt opphav i Slovakia. Denne rasen er kjent for å være en utmerket jakthund som er spesielt flink til å jakte på hare og rev. Slovakisk Støver er en mellomstor hund som kan veie opp til 20-25 kilo og ha en skulderhøyde på rundt 45-50 centimeter.

Slovakisk Støver har en karakteristisk utseende med sin tette, korte pels og sine markerte trekk. De har også lange ører som henger nedover siden av hodet. Øynene er vanligvis brune eller hasselnøttfarget og har et intelligent uttrykk.

Personlighetsmessig er Slovakisk Støver en selvstendig, lojal og modig hund som kan være reservert overfor fremmede. De er også kjent for å være intelligente og lærevillige, og med riktig trening kan de bli gode familiehunder. De liker å være aktive og trenger derfor regelmessig mosjon og stimulering for å være lykkelige og sunne.

Alt i alt er Slovakisk Støver en flott hunderase for de som er interessert i jakt, eller for de som ønsker en aktiv og intelligent hund som kan bli en del av familien.

Bilder av Slovakisk-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4424. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4423. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4420. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4419. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4421. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4425. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4427. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4428. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4426. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4422.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Slovakisk-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Slovakisk-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Slovakisk-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 244

Vekt (kg):