Beskrivelser og opplevelser med Rhodesian Ridgeback

Beskrivelse av Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback er en stor og muskuløs hunderase opprinnelig fra Sør-Afrika. Rasen er kjent for sin karakteristiske kamformete pelsstripe langs ryggraden, som skiller den fra andre hunderaser.

Disse hundene har en stolt og selvsikker holdning og er kjent for å være lojale og modige følgesvenner. De er også intelligente og selvstendige, men krever en erfaren eier som kan gi dem riktig trening og oppdragelse.

Rhodesian Ridgeback er en aktiv rase som trenger daglig mosjon og mental stimulering for å være lykkelige og sunne. De kan være gode familiehunder, men på grunn av deres størrelse og styrke, må de være under oppsyn rundt små barn og andre dyr.

Denne rasen er også kjent for å være flinke til å beskytte hjem og familie, og kan være reserverte mot fremmede. De kan være gode vakthunder, men det er viktig å trene dem på sosialisering fra en ung alder for å hindre aggressiv atferd mot fremmede.

Alt i alt, er Rhodesian Ridgeback en flott rase for aktive og erfarne hundeeiere som ønsker en lojal og beskyttende følgesvenn.

Bilder av Rhodesian-Ridgeback

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3983. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3976. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8115. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3982. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8112. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3981. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8107. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3972. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3985. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8105. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3986. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3975. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8110. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8111. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8117. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8116. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8114. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8106. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3973. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8108. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3974. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3978. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3984. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8109. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 8113. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 3977.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Rhodesian-Ridgeback, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Rhodesian-Ridgeback kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Rhodesian-Ridgeback:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 146

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 35-40kg
Tispe: 30-35kg

Høyde (cm):

Hann: 63-69 cm
Tispe: 61-66 cm

Farge(r):

Lys til mørk hvetefarget

Pelslengde:

Kort og tett

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv