Beskrivelser og opplevelser med Posavina Støver

Beskrivelse av Posavina Støver

Posavina Støver er en hunderase som opprinnelig kommer fra Kroatia, og er en av de eldste jakthunderasene i landet. Rasen er oppkalt etter elven Posavina, som renner gjennom området hvor hundene først ble avlet.

Posavina Støver er en stor og kraftig hund, med en gjennomsnittlig høyde på 50-60 cm og en vekt på 20-30 kg. Den har et karakteristisk utseende med en kraftig kropp, store ører og en bred snute. Pelsen er kort og tett, og kommer i en rekke farger, inkludert rødbrun, sort og hvit.

Som jakthund er Posavina Støver svært dyktig til å spore og jage etter vilt. Den har en god luktesans og er i stand til å følge spor over lange avstander. Rasen er spesielt egnet for jakt på storvilt som hjort og villsvin, men den kan også brukes til mindre vilt som hare og rev.

Posavina Støver er en aktiv og energisk hund som krever mye mosjon og trening. Den er kjent for å være en svært lojal og hengiven følgesvenn, men kan være reservert overfor fremmede. Rasen er vanligvis god med barn og andre dyr hvis den er sosialisert fra en tidlig alder.

Hvis du vurderer å skaffe deg en Posavina Støver, bør du være forberedt på å gi den mye oppmerksomhet og trening. Rasen er ikke egnet for en inaktiv livsstil, og trenger en aktiv eier som kan gi den tilstrekkelig mosjon og stimulering.

Bilder av Posavina-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Posavina-Stover, nr 4231. Bilde av Posavina-Stover, nr 8609. Bilde av Posavina-Stover, nr 4234. Bilde av Posavina-Stover, nr 4232. Bilde av Posavina-Stover, nr 4230. Bilde av Posavina-Stover, nr 4233. Bilde av Posavina-Stover, nr 4223. Bilde av Posavina-Stover, nr 4222. Bilde av Posavina-Stover, nr 8611. Bilde av Posavina-Stover, nr 4226. Bilde av Posavina-Stover, nr 4229. Bilde av Posavina-Stover, nr 8610. Bilde av Posavina-Stover, nr 4227.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Posavina-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Posavina-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Posavina-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 154

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-20kg
Tispe: 16-20kg

Høyde (cm):

Hann: 46-58 cm
Tispe: 46-58 cm

Farge(r):

Hvete, beige,rødlig

Pelslengde:

Kort

Pels:

Rett, tettsittende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel