Beskrivelser og opplevelser med Kroatisk Gjeterhund

Beskrivelse av Kroatisk Gjeterhund

Kroatisk gjeterhund, også kjent som "Hrvatski Ov?ar" på kroatisk, er en mellomstor og robust hunderase som opprinnelig kommer fra Kroatia. Denne rasen har blitt brukt som gjeterhund i århundrer på grunn av dens intelligens, utholdenhet og pålitelighet.

Kroatisk gjeterhund har en tykk og bølgete pels som vanligvis kommer i fargene sort, grå eller brun. Den har et sterkt og muskuløst utseende, med en bred brystkasse og veldefinerte bein. Hodet er stort og kileformet, med mandelformede øyne og hengende ører.

Disse hundene er svært aktive og energiske, og trenger derfor mye mosjon og trening for å være sunne og lykkelige. De er også veldig intelligente og lærevillige, og kan lære å utføre en rekke oppgaver og triks. De er kjent for å være svært lojale mot sin familie, og kan være gode vakthunder på grunn av deres naturlige mistro til fremmede.

Som med alle raser er det viktig å sosialisere dem riktig fra en ung alder, slik at de blir vant til mennesker og andre dyr. Kroatisk gjeterhund er en flott følgesvenn for aktive og engasjerte eiere som kan gi dem den treningen og aktiviteten de trenger for å trives.

Bilder av Kroatisk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6588. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6596. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6589. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6594. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6597. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6591. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6593. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6592. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6595. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 6590.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kroatisk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kroatisk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Kroatisk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 277

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13-20kg
Tispe: 13-20

Høyde (cm):

Hann: 40-53cm
Tispe: 40-53cm

Farge(r):

Svart med antydning til hvite prikker i bryst og på poter

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv