Beskrivelser og opplevelser med Petit Basset Griffon Vendeen

Beskrivelse av Petit Basset Griffon Vendeen

Petit Basset Griffon Vendeen, eller PBGV som den ofte blir forkortet til, er en liten til mellomstor hunderase som har sin opprinnelse i Frankrike. Rasen er en del av Griffon Vendeen-familien, som også inkluderer Grand Basset Griffon Vendeen.

PBGV har en karakteristisk utseende med sin lange og grove pels som ofte er hengende i tuster rundt hodet og ørene. Den har også en kort og kraftig kropp med lange ben som gjør den svært smidig og utholdende. Hodet er ganske stort i forhold til kroppen, og øynene er store og brune med en vennlig uttrykk.

Personlighetsmessig er PBGV en livlig og energisk rase som er kjent for sin gode humor og sjarm. Den er også svært modig og nysgjerrig, og liker å utforske omgivelsene sine. PBGV er også en veldig sosial rase som elsker å tilbringe tid med familien sin og andre hunder. Den kan være litt sta til tider, men med riktig trening og oppmerksomhet vil den være lydig og trofast.

PBGV er en jakthund til sin natur, og ble opprinnelig avlet for å jakte på småvilt som kaniner og harer. Derfor har den en naturlig jaktinstinkt og kan være litt vanskelig å trene når det kommer til å følge kommandoer rundt andre dyr. Men med riktig trening og oppmerksomhet vil den være en lojal og kjærlig følgesvenn for hele familien.

Bilder av Petit-Basset-Griffon-Vendeen

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8460. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3528. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3524. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3523. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3525. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3532. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3526. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8458. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3529. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8461. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3521. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8456. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8457. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3531. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8462. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 3527. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 8455.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit-Basset-Griffon-Vendeen, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit-Basset-Griffon-Vendeen kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Petit-Basset-Griffon-Vendeen:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 067

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 14-18 kg
Tispe: 14-18 kg

Høyde (cm):

Hann: 34-38cm
Tispe: 34-38cm

Farge(r):

Flere

Pelslengde:

Mellomlang

Pels:

Stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel