Beskrivelser og opplevelser med Luzernerstøver

Beskrivelse av Luzernerstøver

Luzernerstøver er en mellomstor til stor hunderase som opprinnelig kommer fra Sveits. Denne rasen er en støver, og ble opprinnelig avlet for å jakte på hare og rådyr i fjellområdene i Sveits.

Luzernerstøveren har en kraftig og muskuløs kropp, og er kjent for sin robuste bygning og sterke bein. Den har en lang og bred snute, med store og avrundede ører som henger ned langs hodet. Pelsen er kort og glatt, og kan komme i en rekke farger, inkludert svart, hvit, brun og blå.

Personlighetsmessig er Luzernerstøveren en intelligent, modig og lojal hund som er kjent for å være en god følgesvenn og arbeidshund. Den har et sterkt jaktinstinkt og vil gjerne være i bevegelse og utforske omgivelsene. Luzernerstøveren er en god familiehund som trives i en aktiv og engasjerende atmosfære, og krever mye mosjon og mental stimulering for å være lykkelig og sunn.

På grunn av sin arbeidsomme og ivrige natur, kan Luzernerstøveren noen ganger være utfordrende å trene. Det er viktig å begynne treningen tidlig og bruke positive forsterkninger, da denne rasen kan være sensitiv for strenge eller negative tilbakemeldinger. Med riktig trening og oppmerksomhet, kan Luzernerstøveren være en flott hund for de som ønsker en aktiv og lojal følgesvenn.

Bilder av Luzernerstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Luzernerstover, nr 4181. Bilde av Luzernerstover, nr 4180.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Luzernerstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Luzernerstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Luzernerstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 059

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 49-59cm
Tispe: 47-57cm

Farge(r):

Sort under sort pels og lysere under den blåspettede.

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, ru, etterliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye