Beskrivelser og opplevelser med liten berner- / jura- / luzerner- /schweizerstøver

Beskrivelse av liten berner- / jura- / luzerner- /schweizerstøver

Liten berner-/jura-/luzerner-/schweizerstøver er en liten hunderase som stammer fra Sveits. Denne rasen er en variant av den større berneren og jura-/luzerner-/schweizerstøveren og deler mange av de samme karakteristikkene, men i en mindre størrelse.

Liten berner-/jura-/luzerner-/schweizerstøveren har en kompakt og muskuløs kropp, med en kort og tett pels som vanligvis er tricolor - sort, hvit og rødbrun. Denne rasen har også en karakteristisk sort maske rundt øynene og snuten.

Disse hundene er kjent for å være intelligente, livlige og vennlige, og de er generelt sett gode familiehunder. De elsker å være aktive og trenger regelmessig mosjon og stimulering for å være lykkelige og sunne.

Liten berner-/jura-/luzerner-/schweizerstøveren er en allsidig rase og kan brukes til en rekke formål, inkludert jakt, redning, lydighet og agility. De er også gode selskapshunder og er ofte flinke til å lese menneskelige følelser og gi trøst og støtte når det er nødvendig.

Alt i alt er liten berner-/jura-/luzerner-/schweizerstøveren en flott hunderase for de som ønsker en aktiv og kjærlig følgesvenn.

Bilder av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4178. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4179. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4175. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4174. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4176. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4177.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om liten-berner--/-jura--/-luzerner--/schweizerstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 059

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 49-59cm
Tispe: 47-57cm

Farge(r):

Se informasjonen

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, ru, etterliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye