Beskrivelser og opplevelser med Serbisk Trefarget Støver

Beskrivelse av Serbisk Trefarget Støver

Den serbiske trefargede støveren er en middels stor hunderase med en muskuløs og atletisk kroppsbygning. Den har en kort, tett pels som vanligvis er farget i tre farger: hvitt, sort og rustrødt.

Rasen har en lang historie som jakthund, og brukes fortsatt i dag til jakt på alt fra småvilt til større dyr som hjort og bjørn. Serbisk trefarget støver er kjent for å ha en utmerket luktesans og en sterk utholdenhet, noe som gjør den til en pålitelig jakthund.

Personlighetsmessig er den serbiske trefargede støveren kjent for å være en intelligent, lojal og energisk hund. Den trives best når den har en jobb å gjøre, og trenger daglig mosjon og mentale utfordringer for å trives.

Som en familiehund kan serbisk trefarget støver være en utmerket følgesvenn, men det er viktig å huske på at denne rasen har et høyt aktivitetsnivå og kan være utfordrende å trene på grunn av sin sterke jaktinstinkt. Derfor er det viktig å sørge for at man har tid og ressurser til å gi den nødvendige treningen og stimuleringen som den trenger.

Bilder av Serbisk-Trefarget-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6639. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6638. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6637. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6635. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6636. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6633. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 6634.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Serbisk-Trefarget-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Serbisk-Trefarget-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Serbisk-Trefarget-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 229

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20–25 kg
Tispe: 20–25 kg

Høyde (cm):

Hann: 45-55 cm
Tispe: 44-54 cm

Farge(r):

Dyp rød eller reven rød med en svart kappe, hvit på hode og panne

Pelslengde:

Kort

Pels:

Skinnende, tykt med underull

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye