Beskrivelser og opplevelser med Italiensk Strihåret Støver

Beskrivelse av Italiensk Strihåret Støver

Italiensk Strihåret Støver er en hunderase som oppsto i Italia på 1800-tallet. Denne rasen ble utviklet ved å krysse en rekke ulike jakthunder fra Italia og Europa. Italiensk Strihåret Støver har en kraftig og muskuløs kropp med lange, kraftige bein. Hodet er proporsjonalt stort med hengende ører og et langt, smalt snuteparti. Pelsen er stri og kort, med en tett underull som gir god beskyttelse mot vær og vind.

Italiensk Strihåret Støver er først og fremst en jakthund som er godt egnet til å spore og jage småvilt. Den er også en energisk og ivrig hund som trives med å være med på aktiviteter og trening sammen med sin eier. Italiensk Strihåret Støver er intelligent, lærevillig og lydig, men kan også være selvstendig og sta, noe som gjør at den trenger en erfaren og tålmodig eier som kan gi den riktig trening og oppdragelse.

Som en hunderase som er avlet for jakt og aktivitet, har Italiensk Strihåret Støver et stort behov for mosjon og stimulering. Den trives best når den får lov til å bruke sine naturlige instinkter, og kan være en god følgesvenn for en aktiv person eller familie. Italiensk Strihåret Støver er også en hund som trives med å være i nærheten av mennesker og er vanligvis veldig vennlig og tillitsfull mot både eiere og fremmede.

Bilder av Italiensk-Striharet-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Italiensk-Striharet-Stover, nr 6642. Bilde av Italiensk-Striharet-Stover, nr 6643. Bilde av Italiensk-Striharet-Stover, nr 6641.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Italiensk-Striharet-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Italiensk-Striharet-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Italiensk-Striharet-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 198

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 20 - 23cm
Tispe: 20 - 23cm

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye