Beskrivelser og opplevelser med Istarski Strihåret Støver

Beskrivelse av Istarski Strihåret Støver

Istarski Strihåret Støver er en hunderase som opprinnelig kommer fra Kroatia og Slovenia. Denne rasen har vært brukt i mange århundrer som en allsidig jakthund, spesielt for jakt på hare og rev i tøft terreng.

Istarski Strihåret Støver har en robust kroppsbygning med en gjennomsnittlig høyde på rundt 50-60 cm og en vekt på 18-20 kg. Pelsen er kort, tett og stri, og kommer i ulike farger, inkludert sort, hvit, brun og fawn. Rasen har karakteristiske, lange ører som henger nedover.

Personlighetsmessig er Istarski Strihåret Støver en selvstendig og modig hund som er dedikert til å jobbe for sin eier. Denne rasen er kjent for å være intelligent, tålmodig og lojal, men kan også være sta og krevende å trene hvis den ikke får den nødvendige sosialiseringen og oppdragelsen.

Som jakthund er Istarski Strihåret Støver meget dyktig og kan jobbe i ulendt terreng i lang tid uten å gi opp. Rasen har også en utmerket luktesans, som gjør den godt egnet for å spore opp vilt.

Som en familiehund kan Istarski Strihåret Støver være en flott følgesvenn for aktive mennesker som er villige til å gi den den nødvendige treningen og oppmerksomheten den trenger. Denne rasen krever mye mosjon og stimulering, og kan være en god hund for familier med eldre barn.

Bilder av Istarski-Striharet-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 4436. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 4437. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 6557. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 6558. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 6555. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 6556.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Istarski-Striharet-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Istarski-Striharet-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Istarski-Striharet-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 152

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca.18 kg
Tispe: ca.15 kg

Høyde (cm):

Hann: 44-56 cm
Tispe: 44-56 cm

Farge(r):

Snøhvit med orangegule tegninger

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Buskete

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye