Beskrivelser og opplevelser med Istarski Korthåret Støver

Beskrivelse av Istarski Korthåret Støver

Istarski Korthåret Støver er en hunderase som har sin opprinnelse i Kroatia, og den har vært brukt i mange århundrer som en jakthund på kaniner og annet småvilt. Rasen har en muskuløs kropp og en kort, glatt pels som kan være rødbrun eller sort med hvite markeringer. Ørene er hengende og halen er vanligvis kupert.

Istarski Korthåret Støver er en energisk hund som trenger mye mosjon og stimulering for å trives. Den er også kjent for å være intelligent og lærevillig, noe som gjør den til en god kandidat for ulike former for trening, inkludert jakt, lydighet og agility.

Som en jakthund er Istarski Korthåret Støver svært utholdende og har en god nese, noe som gjør den til en effektiv hund i jaktsammenheng. Den har også et utmerket temperament og er vanligvis vennlig og hengiven overfor sin familie og de den kjenner godt.

Selv om Istarski Korthåret Støver kan være en utmerket hund for aktive familier og jegere, krever den også en eier som er i stand til å gi den den treningen og stimuleringen den trenger for å være lykkelig og sunn. Med riktig trening og omsorg vil denne rasen kunne være en god følgesvenn for mange år fremover.

Bilder av Istarski-Kortharet-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6551. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6550. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6549. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6553. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6554. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 6552.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Istarski-Kortharet-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Istarski-Kortharet-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Istarski-Kortharet-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 151

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca.18 kg
Tispe: ca.15 kg

Høyde (cm):

Hann: 44-56 cm
Tispe: 44-56 cm

Farge(r):

Bunnfarge snøhvit

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Tett, fint, blankt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels