Beskrivelser og opplevelser med Hamiltonstøver

Beskrivelse av Hamiltonstøver

Hamiltonstøver er en norsk hunderase som har blitt avlet frem for jakt på storvilt, spesielt elg. Denne mellomstore rasen er kjent for sin robuste bygning og utholdenhet i terreng med vanskelig tilgjengelighet. Hamiltonstøveren har en kort, sterk rygg og sterke, muskuløse bein som gjør den i stand til å bevege seg raskt og smidig i skogen.

Hamiltonstøveren er en vakker hund med lang, silkeaktig pels i fargene sort, hvit og rød, som kan ha forskjellige nyanser. Den har et bredt hode med lange, hengende ører som gir den et vennlig og mildt uttrykk. Rasen er kjent for å være energisk og aktiv, og har et naturlig jaktinstinkt som gjør den til en flott følgesvenn for de som liker å jakte og være i naturen.

Som familiehund er Hamiltonstøveren lojal og hengiven, men den krever også mye mosjon og mental stimulering for å trives. Den kan være litt sta og selvstendig, men med riktig trening og oppdragelse kan den være en flott følgesvenn for både voksne og barn. Hamiltonstøveren er også kjent for å være intelligent og lærevillig, og kan lære seg en rekke triks og kommandoer med riktig trening.

Alt i alt er Hamiltonstøveren en flott hunderase som passer godt for de som liker å være ute i naturen og er villige til å gi den den mosjonen og stimuleringen den trenger.

Bilder av Hamiltonstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Hamiltonstover, nr 2895. Bilde av Hamiltonstover, nr 2892. Bilde av Hamiltonstover, nr 2893. Bilde av Hamiltonstover, nr 2894.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hamiltonstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hamiltonstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Hamiltonstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 132

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca 25kg
Tispe: ca 23kg

Høyde (cm):

Hann: 50-60cm
Tispe: 46-57cm

Farge(r):

Tricolor

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort, glatt og blank

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv