Beskrivelser og opplevelser med Gotlandsstøver

Beskrivelse av Gotlandsstøver

Gotlandsstøveren er en mellomstor hunderase som stammer fra øya Gotland i Sverige. Rasen er kjent for å være en utmerket jakthund, spesielt for hare og rådyr. Den er også en populær familiehund på grunn av sin intelligens, vennlighet og lojalitet.

Gotlandsstøveren har en kort, tett pels som vanligvis er i fargene rødbrun, svart eller grå. Ørene er lange og hengende, og halen er kort og busket. Rasen har en muskuløs kropp og er kjent for sin utholdenhet og styrke.

Som jakthund er Gotlandsstøveren kjent for å være svært pålitelig og dyktig til å følge spor. Den er også en god vakthund og vil varsle hvis den oppdager noe uvanlig i sitt område.

Gotlandsstøveren er en aktiv hund og trenger regelmessig mosjon og stimulering for å trives. Den er intelligent og lydhør overfor trening, men kan være sta til tider. Som familiehund er Gotlandsstøveren kjent for å være kjærlig og hengiven mot sine eiere, og er en flott følgesvenn for både voksne og barn.

Bilder av Gotlandsstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Gotlandsstover, nr 6582. Bilde av Gotlandsstover, nr 6583. Bilde av Gotlandsstover, nr 6585. Bilde av Gotlandsstover, nr 6587. Bilde av Gotlandsstover, nr 6581. Bilde av Gotlandsstover, nr 6584. Bilde av Gotlandsstover, nr 3852. Bilde av Gotlandsstover, nr 6586.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gotlandsstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gotlandsstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Gotlandsstover:

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 18-22kg
Tispe: 16-20kg

Høyde (cm):

Hann: 48-56cm
Tispe: 44-52cm

Farge(r):

Gulbrun

Pelslengde:

Kort

Pels:

Kraftig, grov og tettliggende

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv