Beskrivelser og opplevelser med Gascon Saintongeois

Beskrivelse av Gascon Saintongeois

Gascon Saintongeois er en fransk hunderase som har blitt avlet for å jakte på små og store dyr, inkludert hjort og villsvin. Rasen er mellomstor til stor, med en gjennomsnittlig høyde på mellom 62 og 72 centimeter og en vekt på omtrent 30 til 36 kilo.

Gascon Saintongeois har en kraftig og muskuløs kropp, med en bred brystkasse og en lang hale. Hodet er stort og kraftig med en markert stopp og en lang, bred snute. Ørene er lange og hengende, og øynene er mørke og intense.

Pelsen til Gascon Saintongeois er kort og tett, og vanligvis svart og hvit eller tricolor. Rasen krever moderat grooming, med jevnlig børsting for å fjerne dødt hår.

Gascon Saintongeois er kjent for å være en modig og utholdende jakthund, som kan arbeide i timevis uten å gi opp. De er også svært sosiale og trives godt med menneskelig kontakt. Rasen er imidlertid ikke egnet for alle som ønsker å ha en hund, da de krever mye mosjon og trening for å holde seg sunne og lykkelige.

Bilder av Gascon-Saintongeois

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6017. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6018. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2724. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6024. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6019. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6031. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6028. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6027. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6029. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2728. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2725. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6021. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6023. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2731. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6032. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6022. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6026. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6030. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6020. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 6025. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2727. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 2726.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Gascon-Saintongeois, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Gascon-Saintongeois kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Gascon-Saintongeois:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 021

Vekt (kg):