Beskrivelser og opplevelser med Foxhound

Beskrivelse av Foxhound

Foxhound er en amerikansk hunderase som tradisjonelt har blitt brukt til jakt på rever og annet vilt. Rasen er kjent for å være energisk, tøff og utholdende, med et svært godt luktesans.

Foxhound har en muskuløs og atletisk kropp, med en bred brystkasse og kraftige ben. Pelsen er kort og glatt, og kommer i en rekke farger, inkludert rød, hvit og svart.

Denne rasen er vanligvis vennlig mot mennesker, men har en tendens til å være mer fokusert på jakten enn å være en kjæledyr. På grunn av sin høye energinivå og behov for trening, er Foxhound vanligvis best egnet for aktive eiere som kan gi dem nok mosjon og stimulering.

Foxhound har en lang historie i Amerika, og har blitt brukt av jaktlag og andre jegere i århundrer. Rasen er fortsatt populær i dag, både som en jakt- og en selskapshund for de som er villige til å investere tiden og energien som kreves for å ta vare på den.

Bilder av Foxhound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Foxhound, nr 5981. Bilde av Foxhound, nr 2629. Bilde av Foxhound, nr 2637. Bilde av Foxhound, nr 2628. Bilde av Foxhound, nr 2634. Bilde av Foxhound, nr 5984. Bilde av Foxhound, nr 5978. Bilde av Foxhound, nr 5979. Bilde av Foxhound, nr 5975. Bilde av Foxhound, nr 5977. Bilde av Foxhound, nr 2632. Bilde av Foxhound, nr 2630. Bilde av Foxhound, nr 5980. Bilde av Foxhound, nr 5983. Bilde av Foxhound, nr 5976. Bilde av Foxhound, nr 2635. Bilde av Foxhound, nr 5974. Bilde av Foxhound, nr 2636.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Foxhound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Foxhound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Foxhound:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 159

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-34kg
Tispe: 24-33kg

Høyde (cm):

Hann: 53-63 cm
Tispe: 53-65 cm

Farge(r):

Brun med svarte og hvite områder

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært mye

Fra DogLex

Hetsjakt
...hetsjakt er en jaktform der såkalte hetsende hunder renner etter byttet/viltet for å nedlegge de...
Parforsejakt
...parforsejakt eller parforcejakt (av fransk par force = med vold, løpsjakt) er en type hetsjakt, en jaktform ...
Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som j...
Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer...