Beskrivelser og opplevelser med Finsk Støver

Beskrivelse av Finsk Støver

Finsk støver er en middels stor hunderase som har sitt opphav i Finland. Denne rasen er kjent for å være en dyktig jakthund med god luktesans og utholdenhet. Finsk støver er en robust og atletisk hund, med en gjennomsnittlig vekt på mellom 16-20 kg og en høyde på ca. 50-60 cm.

Pelsen til Finsk støver er kort, tykk og glatt, og kommer i forskjellige farger som svart, hvitt og oransje. Hodet er proporsjonalt stort med en bred snute og hengende ører som er middels store. Øynene er mørke og vennlige, og gir hunden et uttrykk av intelligens og utholdenhet.

Finsk støver er en energisk og aktiv hund som trives godt med jevnlig mosjon og aktivitet. Denne rasen er kjent for å være lydhør og intelligent, og er derfor relativt enkel å trene. Finsk støver er også en sosial hund som trives godt i familien sin og med andre hunder, men den kan være litt reservert mot fremmede.

På grunn av sin naturlige jaktinstinkt, kan Finsk støver noen ganger være litt vanskelig å holde i bånd når den følger en lukt. Det er derfor viktig å gi denne hunden tilstrekkelig mosjon og stimulering for å unngå at den blir rastløs eller ødeleggende.

Alt i alt er Finsk støver en flott hunderase for aktive og dedikerte eiere som er ute etter en lojal og dyktig jakthund med en energisk personlighet.

Bilder av Finsk-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Finsk-Stover, nr 2565. Bilde av Finsk-Stover, nr 2573. Bilde av Finsk-Stover, nr 2568. Bilde av Finsk-Stover, nr 2564. Bilde av Finsk-Stover, nr 2569. Bilde av Finsk-Stover, nr 2567. Bilde av Finsk-Stover, nr 2572. Bilde av Finsk-Stover, nr 2566. Bilde av Finsk-Stover, nr 2571. Bilde av Finsk-Stover, nr 2570.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Finsk-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Finsk-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Finsk-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 051

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 23-27kg
Tispe: 20-25kg

Høyde (cm):

Hann: 55-61cm
Tispe: 52-58cm

Farge(r):

trefarget sort, rustbrun og hvit

Pelslengde:

Mellomlang

Pels:

rett, tilliggende og noe grov

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Finske-hunderaser
...teorier om hunden i finland en teori er at de finske spisshundene er etterkommere av den såkalte torvhunde...