Beskrivelser og opplevelser med Estlandsstøver

Beskrivelse av Estlandsstøver

Estlandsstøver er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Estland. Rasen er kjent for sin utholdenhet og evne til å arbeide selvstendig og effektivt i kupert terreng. Estlandsstøveren er en jakthund som ble utviklet for å spore opp vilt og drive det mot jegeren.

Rasen har en mellomstor kropp og en kort, sterk rygg. Hodet er proporsjonalt stort med markante ører som står oppreist. Øynene er mørke og uttrykksfulle. Pelsen er kort og tett, og kommer i en rekke farger, inkludert hvitt, sort, rød og brunt.

Estlandsstøveren er en energisk og modig hund som trives med å være i bevegelse. De er også intelligente og lærevillige, og kan være en flott følgesvenn for de som er villige til å gi dem nok fysisk og mental stimulering. Rasen har et stort jaktinstinkt, og kan derfor være mindre egnet for de som har små dyr som kjæledyr.

Estlandsstøveren er en lojal og hengiven hund som kan være en flott familiehund, spesielt for de som liker å tilbringe tid utendørs. De krever imidlertid regelmessig mosjon og trening, samt en tidlig og konsekvent opplæring for å sikre at de blir en lydig og lykkelig følgesvenn.

Bilder av Estlandsstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Estlandsstover, nr 4481. Bilde av Estlandsstover, nr 4486. Bilde av Estlandsstover, nr 4483. Bilde av Estlandsstover, nr 4487. Bilde av Estlandsstover, nr 4482. Bilde av Estlandsstover, nr 5865. Bilde av Estlandsstover, nr 4479. Bilde av Estlandsstover, nr 4488. Bilde av Estlandsstover, nr 5866. Bilde av Estlandsstover, nr 4480. Bilde av Estlandsstover, nr 4485. Bilde av Estlandsstover, nr 4478. Bilde av Estlandsstover, nr 4484. Bilde av Estlandsstover, nr 4477. Bilde av Estlandsstover, nr 5868. Bilde av Estlandsstover, nr 5864.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Estlandsstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Estlandsstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Estlandsstover:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-20kg
Tispe: 15-20kg

Høyde (cm):

Hann: 42-52cm
Tispe: 42-52cm

Pelslengde:

Kort

Pels:

Ru og stri pels

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye