Beskrivelser og opplevelser med Erdelyi Kopo

Beskrivelse av Erdelyi Kopo

Erdelyi Kopo, også kjent som Transsylvanian Hound, er en hunderase som har sin opprinnelse i Transilvania-området i Romania. Denne hunden er en stor og kraftig rase som har blitt brukt til jaktoppgaver i århundrer.

Erdelyi Kopo har en muskuløs kropp og en bred brystkasse. Den har også lange, hengende ører og en kort, tykk pels som vanligvis er mørk brun med svarte markeringer. Hunden kan veie opp til 45 kg og ha en høyde på opptil 70 cm.

Disse hundene er kjent for å være svært intelligente og lojale mot sine eiere. De er også veldig selvstendige og kan være litt sta til tider. De er en aktiv rase og trenger mye mosjon og stimulering for å holde seg lykkelige og sunne.

Erdelyi Kopo er også en utmerket jakthund, spesielt på villsvin og hjort. De har en god luktesans og kan spore byttedyr over lange avstander. De er også svært modige og kan takle tøffe terreng og værforhold.

Samlet sett er Erdelyi Kopo en flott hunderase for de som leter etter en lojal og hardtarbeidende følgesvenn med en sterk personlighet og jaktinstinkt. Det er imidlertid viktig å huske at denne rasen krever mye trening og oppmerksomhet for å trives og være sunn og lykkelig.

Bilder av Erdelyi-Kopo

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 438. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 437. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 431. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5860. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5850. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5851. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5858. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5853. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 433. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5852. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5856. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 435. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5854. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5849. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 430. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5859. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5863. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 442. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 432. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 440. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 436. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 441. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5862. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5855. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5861. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5848. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 429. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5857. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 439. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5847. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 5846. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 443. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 444.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Erdelyi-Kopo, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Erdelyi-Kopo kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Erdelyi-Kopo:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 241

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Hann: 22-35kg
Tispe: 22-35kg

Høyde (cm):

Hann: 45-65cm
Tispe: 45-65cm

Farge(r):

sort, tan

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glinsende, glatt

Pelsstell:

lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Stor