Beskrivelser og opplevelser med Drever

Beskrivelse av Drever

Drever er en svensk hunderase som tilhører gruppen av drivende hunder. Rasen ble utviklet i Sverige på 1900-tallet ved å krysse forskjellige lokale hunderaser, inkludert den franske Basset Fauve de Bretagne og den tyske Drever, som ga rasen navnet sitt.

Drevet er en middels stor hund med korte ben og en langstrakt kropp. Den har en tykk, kort pels som kan være rødbrun, sort eller trefarget. Hodet er proporsjonalt stort, med mørke øyne og lange ører som henger ned langs siden av hodet.

Dreveren er en hardfør hund med en utmerket luktesans og en naturlig jaktinstinkt. Den brukes ofte som jakthund på småvilt, spesielt rev og hare. Rasen er også en god følgesvenn og er kjent for å være lojal og vennlig mot familien sin.

Drevet er en aktiv hund som krever mye mosjon og stimulering for å trives. Den kan være litt sta og egenrådig, så det er viktig å trene den fra en ung alder for å oppnå god adferd. Rasen er vanligvis sunn og har en forventet levetid på rundt 12-14 år.

Alt i alt er Drever en flott hunderase for de som er interessert i jakt eller som bare ønsker en aktiv og lojal følgesvenn.

Bilder av Drever

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Drever, nr 2406. Bilde av Drever, nr 2405. Bilde av Drever, nr 2401. Bilde av Drever, nr 2410. Bilde av Drever, nr 2402. Bilde av Drever, nr 2404. Bilde av Drever, nr 2409. Bilde av Drever, nr 2408. Bilde av Drever, nr 2407.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Drever, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Drever kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Drever:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 130

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 15-16kg
Tispe: 14-15kg

Høyde (cm):

Hann: 32-38cm
Tispe: 30-36cm

Farge(r):

Alle farger er tillatt, unntatt hvit

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, rett og glatt

Pelsstell:

en del

Allergi:

ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Jakthunder
...jakthund er et fellesbegrep som benyttes om brukshunder som primært er avlet for oppgaver med å jakte på v...
Nordiske-hunderaser
...nordiske hunderaser er en gruppe med nasjonale hunderaser som opprinnelig har oppstått i et eller flere av...
Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som...
Svenske-hunderaser
...det finnes flere svenske hunderaser, hvorav de langt fleste er jakthundraser, selv om et par av de også ka...