Beskrivelser og opplevelser med Dalmatiner

Beskrivelse av Dalmatiner

Dalmatiner er en stor, muskuløs og energisk hunderase med en karakteristisk hvit pels dekket av jevnt fordelt sorte flekker. Rasen har et klassisk utseende og er kjent over hele verden, ikke minst på grunn av deres popularitet som følgesvenner og familiehunder.

Dalmatinere er kjent for å være aktive og hengivne hunder som er glade i å leke og utforske omgivelsene sine. De har et naturlig atletisk talent og er ofte brukt som treningspartnere eller konkurrerende hunder innenfor forskjellige sportsgrener, som for eksempel agility eller sporløp.

Personlighetsmessig er dalmatinere ofte intelligente og nysgjerrige. De er kjent for å være sosiale og liker å være sammen med mennesker og andre dyr. Dalmatinere kan være forsiktige rundt fremmede, men de er vanligvis vennlige mot alle som viser dem respekt og oppmerksomhet.

Dalmatinere er en rase som trenger mye mosjon og stimulering, og de trives best med en aktiv livsstil. De kan også være ganske stædige og krever konsekvent og positiv trening for å trives som lydige og veloppdragne hunder.

Alt i alt er dalmatineren en flott hunderase for de som er villige til å investere tid og krefter i å gi dem den treningen og oppmerksomheten de trenger for å trives. Med deres lojale og kjærlige personligheter og karakteristiske utseende, er det ikke rart at denne rasen har blitt en favoritt blant hundeeiere over hele verden.

Bilder av Dalmatiner

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dalmatiner, nr 2363. Bilde av Dalmatiner, nr 8074. Bilde av Dalmatiner, nr 4901. Bilde av Dalmatiner, nr 2362. Bilde av Dalmatiner, nr 2353. Curias Bebop Foto:Nina Hedvig Eriksen Bilde av Dalmatiner, nr 8073. Bilde av Dalmatiner, nr 6599. Mor med valper fra Kennel Spotnik. Foto: Helle Hie Bilde av Dalmatiner, nr 4847. Bilde av Dalmatiner, nr 2361. Bilde av Dalmatiner, nr 2356. Bilde av Dalmatiner, nr 4908. Bilde av Dalmatiner, nr 2360. Bilde av Dalmatiner, nr 6598. Valper fra Kennel Spotnik. Foto: Helle Hie Bilde av Dalmatiner, nr 4907. Bilde av Dalmatiner, nr 4903. Bilde av Dalmatiner, nr 2364. Bilde av Dalmatiner, nr 4909. Bilde av Dalmatiner, nr 6600. Internasjonale Championer på Kennel Spotnik. Foto: Helle Hie Bilde av Dalmatiner, nr 8076. Bilde av Dalmatiner, nr 2352. Bilde av Dalmatiner, nr 2355. Bilde av Dalmatiner, nr 6601. Nåtidens mestvinnende dalmatiner, INT ENG CH Bell-A-Mirs Elegant Envoy. Kennel Spotnik. Foto: Helle Hie Bilde av Dalmatiner, nr 8075. Bilde av Dalmatiner, nr 2351. Bilde av Dalmatiner, nr 2359. Bilde av Dalmatiner, nr 8071. Bilde av Dalmatiner, nr 4906. Bilde av Dalmatiner, nr 2357. Bilde av Dalmatiner, nr 4905. Bilde av Dalmatiner, nr 8072. Bilde av Dalmatiner, nr 4902.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dalmatiner, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dalmatiner kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dalmatiner:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 153

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 24-32kg
Tispe: 24-32kg

Høyde (cm):

Hann: 56-61cm
Tispe: 54-59cm

Farge(r):

Hvit med svarte eller leverbrune flekker

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett, glatt og glansfull.

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye