Beskrivelser og opplevelser med Hollandsk Gjeterhund

Beskrivelse av Hollandsk Gjeterhund

Hollandsk gjeterhund, også kjent som Hollandse Herdershond, er en middels stor og kraftig hunderase som stammer fra Nederland. Denne allsidige hunden har lenge vært brukt som en arbeidshund, og er spesielt kjent for sine ferdigheter som gjeterhund og tjenestehund.

Hollandsk gjeterhund finnes i tre forskjellige varianter: ruhåret, korthåret og langhåret. Alle variantene har en muskuløs kropp, spisse ører og en hale som er middels lang og bøyd. Pelsen kan variere i farge fra brun til sort med brune eller gule markeringer.

Som gjeterhund er Hollandsk gjeterhund en ekstremt dyktig arbeidshund som er i stand til å styre store flokker med sau eller kveg. Den er også svært intelligent og kan brukes til en rekke andre oppgaver, inkludert tjenestehund i politi- og militærvesenet, redningshund og agilityhund.

Hollandsk gjeterhund er en aktiv hunderase som trenger mye mosjon og stimulering. De er godt egnet for aktive eiere som kan gi dem rikelig med trening og utfordringer. Samtidig er de lojale og hengivne mot sin eier, og trives godt i en familiehundrolle.

Selv om Hollandsk gjeterhund kan være en lojal og hengiven følgesvenn, er det viktig å merke seg at denne rasen krever mye oppmerksomhet og trening for å trives. Potensielle eiere bør være forberedt på å gi mye tid og innsats til å sosialisere og trene denne energiske og intelligente hunden.

Bilder av Hollandsk-Gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6398. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6382. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6388. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6403. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6386. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6397. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6384. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6394. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6396. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6390. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6391. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6379. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6395. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6400. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6381. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6402. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6376. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6383. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6399. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6389. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6392. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6377. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 3854. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 3853. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6387. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6393. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6380. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6378. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6385. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 6401.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Hollandsk-Gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Hollandsk-Gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Hollandsk-Gjeterhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 223

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: ca.28kg
Tispe: ca.23kg

Høyde (cm):

Hann: 57-62 cm
Tispe: 55-60 cm

Farge(r):

Fra sølv til gull brindle

Pelslengde:

Kort, lang og strihåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye