Beskrivelser og opplevelser med Dachshund

Beskrivelse av Dachshund

Dachshund, også kjent som "dachs" eller "tekkel", er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Tyskland. Denne rasen er kjent for sin lange, lave kroppsbygning og korte, sterke ben. Dachshund finnes i tre forskjellige størrelser: Standard, Miniature og Kanin (også kalt Dverg).

Dachshund er en modig og selvstendig hund med et sterkt jaktinstinkt. Den ble opprinnelig avlet for å jakte på grevlinger, kaniner og andre små dyr, og den har en utmerket luktesans som gjør at den kan spore byttet sitt over store avstander. Dachshund har også en veldig sterk vilje, noe som kan gjøre den til en utfordrende hund å trene.

Som en familiehund er Dachshund kjærlig og lojal mot sin familie, men kan være reservert overfor fremmede. Den er også en god vakt- og alarmhund og vil gi beskjed om noe uvanlig skjer i hjemmet. På grunn av sin lille størrelse og korte ben er Dachshund egnet for liv i leiligheter, men de trenger også daglige turer og fysisk aktivitet for å holde seg sunne og lykkelige.

Dachshund kommer i en rekke forskjellige farger og mønstre, inkludert svart, brun, rød, tigret og flekkete. Den har også en karakteristisk lang og smal snute og store ører som henger nedover. På grunn av sin søte utseende og kjærlige personlighet er Dachshund en populær hunderase over hele verden.

Bilder av Dachshund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dachshund, nr 7367. Bilde av Dachshund, nr 7372. Bilde av Dachshund, nr 7354. Bilde av Dachshund, nr 8058. Bilde av Dachshund, nr 7359. Bilde av Dachshund, nr 7357. Bilde av Dachshund, nr 7363. Bilde av Dachshund, nr 7356. Bilde av Dachshund, nr 8053. Bilde av Dachshund, nr 7373. Bilde av Dachshund, nr 7368. Bilde av Dachshund, nr 7374. Bilde av Dachshund, nr 7358. Bilde av Dachshund, nr 8057. Bilde av Dachshund, nr 7362. Bilde av Dachshund, nr 8055. Bilde av Dachshund, nr 7369. Bilde av Dachshund, nr 8049. Bilde av Dachshund, nr 8056. Bilde av Dachshund, nr 7360. Bilde av Dachshund, nr 8052. Bilde av Dachshund, nr 7361. Bilde av Dachshund, nr 8054. Bilde av Dachshund, nr 7375. Bilde av Dachshund, nr 7355. Bilde av Dachshund, nr 8050. Bilde av Dachshund, nr 7371. Bilde av Dachshund, nr 7364. Bilde av Dachshund, nr 8051. Bilde av Dachshund, nr 7366.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dachshund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dachshund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Dachshund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Dachs  (Gruppe 4)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 148

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 6.5 - 7 kg
Tispe: 6.5 - 7 kg

Farge(r):

Forskjellige farger og kobinasjoner

Pelslengde:

Kort, lang eller strihåret

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Dachshunder
...dachshunder er en gruppe drivende jakthunder som er særskilt godt utrustet for å spore...
Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig...
Hihunder
...hihunder kan deles inn i undergruppene hetsende hihunder (terriere) og drivende hihunder (dachshund
Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 000...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ho...