Beskrivelser og opplevelser med Briquet Griffon Vendén

Beskrivelse av Briquet Griffon Vendén

Briquet Griffon Vendéen er en fransk hunderase som hovedsakelig har blitt avlet for jakt. Rasen er kjent for sin utholdenhet, intelligens og gode luktesans, som gjør den til en utmerket jakthund og følgesvenn for eiere som liker å være aktive utendørs.

Briquet Griffon Vendéen har en middels stor og muskuløs kropp, med et bredt hode og store ører som henger ned på hver side av ansiktet. Pelsen er kort og stiv, og kommer i en rekke farger som inkluderer grå, svart og hvit, og oransjebrun.

Selv om Briquet Griffon Vendéen hovedsakelig har blitt brukt som jakthund, kan den også være en utmerket familiehund for de som har en aktiv livsstil og som er villige til å gi den mye mosjon og stimulering. Denne rasen trives best med eiere som kan gi den rikelig med trening, sosialisering og oppmerksomhet.

Som med de fleste hunderaser, er det viktig å sørge for at Briquet Griffon Vendéen får tilstrekkelig med mosjon og et balansert kosthold for å opprettholde sin helse og velvære. Det er også viktig å gi dem regelmessig tannpleie og pelsstell for å sikre at de forblir sunne og glade gjennom hele livet.

Bilder av Briquet-Griffon-Vendén

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 8536. Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 8537. Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 8538. Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 8534. Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 8535.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Briquet-Griffon-Vendén, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Briquet-Griffon-Vendén kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Briquet-Griffon-Vendén:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 019

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 22-24 kg
Tispe: 22-24 kg

Høyde (cm):

Hann: 50-55cm
Tispe: 48-53 cm

Farge(r):

Beige, hvit/oransje

Pelslengde:

mellomlangt

Pels:

Tett, raggete og stritt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye