Beskrivelser og opplevelser med Blodhund

Beskrivelse av Blodhund

Blodhund er en stor og kraftig hunderase som er kjent for sin fantastiske luktesans og imponerende evne til å spore opp mennesker og dyr. Rasen har en bred og muskuløs kropp, med lange ører og en karakteristisk rynkete ansiktshud som gir hunden et uttrykk av stor verdighet.

Blodhunder er vanligvis svarte eller brune med karakteristiske røde flekker på kroppen, og deres tette pels gir dem et imponerende utseende. De er kjent for å være vennlige og lojale hunder som kan være gode familiekjæledyr, selv om de krever mye trening og mosjon for å trives.

På grunn av deres utmerkede luktesans og evne til å følge en lukt i timevis, blir Blodhunder ofte brukt som politihunder, redningshunder og i jakt. De har blitt brukt i mange århundrer som sporingshunder, og deres evne til å finne folk og dyr i vanskelig terreng har gjort dem til en uvurderlig ressurs i mange situasjoner.

Som med alle hunderaser, krever Blodhunder riktig trening og oppmerksomhet for å trives. De kan være sta og egenrådige, men med tålmodighet og konsekvent trening kan de være lojale og lydige kjæledyr. Hvis du er interessert i å eie en Blodhund, er det viktig å gjøre grundig research og sikre at du er klar for å håndtere den store og kraftige hunden på en trygg og ansvarlig måte.

Bilder av Blodhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Blodhund, nr 8328. Bilde av Blodhund, nr 1829. Bilde av Blodhund, nr 8334. Bilde av Blodhund, nr 8332. Bilde av Blodhund, nr 1825. Bilde av Blodhund, nr 8329. Bilde av Blodhund, nr 1828. Bilde av Blodhund, nr 1824. Bilde av Blodhund, nr 1833. Bilde av Blodhund, nr 1830. Bilde av Blodhund, nr 1821. Bilde av Blodhund, nr 1826. Bilde av Blodhund, nr 1832. Bilde av Blodhund, nr 1835. Bilde av Blodhund, nr 8333. Bilde av Blodhund, nr 1836. Bilde av Blodhund, nr 8335. Bilde av Blodhund, nr 1822. Bilde av Blodhund, nr 8330. Bilde av Blodhund, nr 1837.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Blodhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Blodhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Blodhund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 084

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 46-54kg
Tispe: 40-48kg

Høyde (cm):

Hann: 64-72cm
Tispe: 58-66cm

Farge(r):

Sort som toner over til brun

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort og grov

Pelsstell:

en del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Drivende-hunder
...de har mindre kontakt med jegeren under jakten enn støtende hunder og fuglehunder har, og kan i visse...
Ekstremavl
...    shar pei er et eksempel på en rase som med årene har f&arin...
Moderne-hundeavl
...moderne hundeavl, også kalt hundeavl og hundeoppdrett, er en form for raseavl som begynte i england på begyn...
Spor
...spor er en brukshundorientert oppgave der sporhund og hundefører skal følge et spor som er lagt av et mennes...
Stovere
...støvere (av tysk stöbern, som betyr å jage opp eller fyke etter), er en gruppe med drivende jakthunder som j...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er ...